LIER/ØVRE EIKER: Fredag kveld fikk politiet tips fra tollvesenet om en lastebil med mulige smuglervarer i Lier. Da politibetjentene slo til mot et lagertelt i eplebygda, fant de en lastebil fullastet med øl, vin og sprit.

Det var ingen personer til stede i lokalet i Lier, da politiet slo til. Men etterforskningen i løpet av helga førte dem fram til totalt fem menn - som alle ble pågrepet.

– Vi klarte å etterforske oss frem til hvem som disponerer både lastebilen og lokalet hvor lastebilen ble funnet. To personer blir fremstilt for varetektsfengsling, mistenkt for å stå bak, sier politiadvokat Sidsel Wam Nillssen.

Beslag på arbeidsplass

Da politiet ransaket de siktedes boliger og arbeidsplasser, hovedsakelig i Øvre Eiker, fant de smuglervarer av samme merke som ble funnet i lastebilen i Lier.

– På arbeidsplassen til en av de siktede, en mann i begynnelsen av 40-årene, ble det funnet en pall med det vi mener er smuglervarer, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Tre av de fem ble etter hvert løslatt, mens de to siste ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

De to fengslede mennene, som begge er fra Øvre Eiker, er siktet for særlig grov overtredelse av tolloven, som kan resultere i fengsel inntil to år. Ingen av dem erkjente straffeskyld.

Forsvarer til den siktede mannen i begynnelsen av 40-årene, advokat Siv Hallgren, sier at hennes klient ikke erkjenner straffeskyld for det han er siktet for.

– Han lånte bare hallen av en bekjent, for å reparere biler. Mer ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hallgren.

Utelukker ikke flere pågripelser

I denne mannens bil ble det også beslaglagt sambandsutstyr, som politiet sier at er typisk at man bruker i større smuglersaker.

Det ble også funnet andre gjenstander i de siktedes biler, som politiet mener knytter dem til smuglingen.

Begge de to siktede eikværingene er tidligere domfelt for oppbevaring av ufortollede varer.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen og vi utelukker ikke pågripelse av flere personer i saken, sier Svane Mathiassen.

Den ene siktede, som er i begynnelsen av 40-årene, anket kjennelsen om fire ukers varetekt. Mens den andre, en mann i begynnelsen av 50-årene, ba om betenkningstid.


LES OGSÅ: