ØVRE EIKER: På et rettsrom i Eiker, Modum og Sigdal tingrett i Hokksund sitter sorenskriver Liv Synnøve Taraldsrud, kommuneadvokat Heidi Lohne og en representant fra barnevernet i Nedre Eiker.

Sorenskriveren skal ta stilling til en begjæring fra barneverntjenesten om å avsi en dødsformodningsdom ovenfor Belur Sardar Mustaf.

Kvinnen har vært savnet siden februar 2007. Saken har vært politidistriktets mest omfangsrike og krevende etterforskning noen gang. Men mysteriet om hva som skjedde med den 29 år gamle kvinnen har aldri blitt løst.

Så er det over. Mandag begjæres Belur Sardar Mustaf død.

Sist sett 5. februar

I går ble det satt et punktum for saken da tingretten begjærte at kvinnen døde 5. februar 2007.

Dette er siste gang noen så henne i live. Hun og ektemannen hadde fire barn. Barna har forklart at moren og faren kranglet denne kvelden. De to skal ha kjørt fra stedet, og etter en stund kom faren tilbake alene.

I dødsformodningsdommen står det at de mener Sardar har forsvunnet under slike omstendigheter at det ikke er noen grunn til å tvile på at hun er død. De mener at hun ikke hadde noen grunn til å forsvinne frivillig fra hjemmet og ikke ta kontakt med noen i løpet av de over ni årene som har gått siden hun forsvant.

Meldt savnet etter tre måneder

Hun ble meldt savnet av ektemannen 7. mai 2007. Tre måneder etter den siste sikre observasjonen av firebarnsmoren. Ektemannen kontaktet politiet etter at han fikk høre at familien hennes i Irak og Nederland ikke hadde fått kontakt med henne, og hadde tatt kontakt med venner i Norge som dro hjem til Belur i Mjøndalen uten å finne henne.

I oktober ble ektemannen siktet for forsettlig drap, men uten noe lik eller spor på hva som hadde skjedd med kvinnen ble siktelsen frafalt i mai 2010. Samtidig ble saken henlagt formelt.

Tingretten skriver i dødsformodningsdommen at de har ingen grunn til å tro at Belur Sardar Mustaf var i live etter at hun sist ble sett 5. februar 2007. Dødsdagen hennes settes derfor til 5. februar 2007.