Millionbot til Oslo Katolske Bispedømme for medlemsfusk

HENTER BEVIS: Politiet bærer ut beslag fra kontorene til Det Katolske Bispedømme i Oslo etter at de i februar 2015 gjennomførte en razzia i lokalene.

HENTER BEVIS: Politiet bærer ut beslag fra kontorene til Det Katolske Bispedømme i Oslo etter at de i februar 2015 gjennomførte en razzia i lokalene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fant personer med «katolsk-klingende navn» i telefonkatalogen, og oppga de som medlemmer i søknader om statsstøtte.

DEL

OSLO: Oslo statsadvokatembeter sendte mandag ut en pressemelding hvor det sto at Oslo Katolske Bispedømme (OKB) er ilagt en bot på 1 millioner kroner. Daglig leder er også tiltalt for bedrageri mot staten.

Bakgrunn for boten og tiltalen er at ansatte ved OKB har funnet personer med «katolsk-klinende navn» i telefonkatalogen, hentet inn fødselsnummer fra folkeregisteret, og oppgitt disse som medlemmer i årlige søknader om statsstøtte. Dette har skjedd i perioden 2011 til 2014.

Personer som ikke er medlem av OKB her derfor blitt søkt om støtte for. Bedrageriet er satt til minst 2 millioner kroner under tvil, da det er vanskelig å fastsette beløpet, heter det i pressemeldingen.

Biskopen selv var mistenkt i saken, noe som har blitt henlagt på grunn av bevisets stilling.

Drammens Tidende har vært i kontakt med statsadvokat Kristian Jarland, som forteller at det er ikke er mulig å finne ut av hvor mange fra Drammensdistriktet som har blitt feilregistrert som medlemmer.

LES OGSÅ:

Artikkeltags