Vurderer trusselbildet før 17. mai

Politiet planlegger nå sikkerheten opp mot 17. mai - i hele politidistriktet.

Politiet planlegger nå sikkerheten opp mot 17. mai - i hele politidistriktet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med terroranslagene fra Sverige og Europa friskt i minne, planlegger politiet feiringen av årets nasjonaldag.

DEL

BUSKERUD: Den siste tiden har Europa blitt rammet av flere terrorangrep. Blant annet Stockholm som ble rammet av en lastebil som dundret inn i en stor folkemengde.

Derfor planlegges sikkerheten på nasjonens store festdag også i våre kommuner nøye.

– Vet hvor folk er

(Saken fortsetter under bildet)

Politiet vil ikke si hva de planlegger, men det vil bli en annerledes sikkerhetsberedskap i år enn det har vært tidligere år.

Politiet vil ikke si hva de planlegger, men det vil bli en annerledes sikkerhetsberedskap i år enn det har vært tidligere år. Foto:

– Jeg kan ikke gå i detaljer, men vi foretar alltid en trusselvurdering før alle store arrangementer i Drammen. Og 17. mai er et stort arrangement. Alle har jo fått med seg hva som har skjedd i verden den siste tiden, så dette er noe som vi ser på i hele distriktet, sier Øyvind Aas, politistasjonssjef i Drammen.

– Vil det eksempelvis bli satt opp konkrete sperringer for å hindre at kjøretøy kan komme inn i folkemassene eller 17. mai-toget?

Som sagt ønsker jeg ikke å gå inn i detaljer. Vi har hatt møter med kommunen, og så langt er heller ikke alle planene klare. Likevel er det klart at vi gjør tiltak og har beredskap opp mot et så stort arrangement som dette. Uten å ville gå inn på noe antall, så vil det være mye politi til stede – det er det alltid på slike dager. Og for å si det slik, vi vet hvor 17. mai-toget skal gå, og hvor folk er, svarer Aas.

Først i toget

(Saken fortsetter under bildet)

Politistasjonssjef Øyvind Aas kommer til å gå først i 17. mai-toget i Drammen. – Vi ønsker ikke at det skapes utrygghet eller usikkerhet. Vårt mål er å skape trygghet, sier Aas.

Politistasjonssjef Øyvind Aas kommer til å gå først i 17. mai-toget i Drammen. – Vi ønsker ikke at det skapes utrygghet eller usikkerhet. Vårt mål er å skape trygghet, sier Aas.

– Kommer det til å være høyere beredskap i år enn det vi har sett før?

– Trusselnivået er det PST som setter, og vi kommer helt sikkert til å få nye vurderinger før 17. mai. Når det er sagt, så vil våre tiltak bli annerledes i år enn i fjor, som igjen var annerledes det vi så året før det igjen. Da var vi for eksempel bevæpnet – det var vi ikke i fjor.

– Vil dere være bevæpnet i år?

– Det vil i så fall være ved en nasjonal bevæpning av politiet. Det bestemmer ikke vi, svarer Aas.

Uansett, politiets mål er at 17. mai skal være en festdag, uten frykt.

– Vi ønsker ikke at det skapes utrygghet eller usikkerhet. Vårt mål er å skape trygghet, avslutter Aas, som selv skal gå først i 17. mai-toget i Drammen.

Artikkeltags