BUSKERUD: Omfanget er enoromt. Ifølge politiet var 350.000 chatter knyttet til saken mot mannen, og 72.000 av disse ble tatt med inn i siktelsen mot mannen fra Drammens-distriktet.

Mannen skal ha fortalt jentene at han var 16 år, eller en gift mann i 40-årene. Han la også ut bilder av det som skulle være ham selv. Alt var bare løgn.

Isteden satt mannen i midten av 20-årene hjemme på gutterommet og brukte oppdiktede navn.

– Nettvoldtekter

Ifølge siktelsen fikk han jenter helt ned i 12-årsalderen til å utføre grove seksuelle handlinger på seg selv, mens han selv bivånet det hele via nettkamera. Noe tok han vare på, mens resten forsvant da nettsendingen var over. Selv viste han seg selv aldri på kamera.

Etterforskerne mener også at han i noen tilfeller truet jentene med å publisere bildene eller filmene på nett, om de ikke gjorde eller viste fram mer.

 

– Mannen er nå siktet for 88 tilfeller av seksuelle overgrep på nettet – flere av dem voldtekter. Han er også siktet for å lagret og oppbevart noen av bildene og opptakene av jentene. Dette rammes av loven rundt barnepornografi-paragrafen, uttalte politiinspektør Hans Egil Seljordslia hos politiet i Søndre Buskerud til Drammens Tidende i september i fjor.

Nå er politiet ferdig med sin etterforskning, og Seljordslia har laget en innstilling som nå er oversendt statsadvokaten som tar ut endelig tiltale.

– Det er ingen hemmelighet at vi har innstilt på at det tas ut tiltale mot mannen, sier Seljordslia nå til Drammens Tidende.

Store beslag

– Statsadvokaten jobber nå med saken. Blant annet ser statsadvokaten på hvordan man definerer de forskjellige siktelsespunktene og hva som eventuelt skal stå i en endelig tiltale. Men det er jo et stort materiale, så når de vil komme med sin konklusjon tør jeg ikke spå, sier Seljordslia.

Opprullingen av det som omtales som en av landets største nettovergrepssaker startet på Vestlandet i juni 2014. Et politikontor på Vestlandet hadde fått inn en anmeldelse på mannen, etter at han skulle ha misbrukt en 14 år gammel jente på nettet. Dermed startet ballen å rulle. Beslag på mannens datamaskiner knyttet ham til en lang rekke andre mulige overgrep.

Snittalder 13,8 år

Til slutt satt politiet igjen med 52 fornærmede jenter. 51 var under 16 år på gjerningstidspunktet. De fleste var under 14 år, mens fire av dem ikke var eldre enn 12 år. Totalt var snittalderen på jentene 13,8 år.

Det var jenter fra alle landets fylker, tre fra Buskerud – og en jente fra USA.

– Det var også kontakt med flere utenlandske jenter som vi aldri klarte å komme til bunns i, fortalte politiet i september.

Overgrepene skal ha foregått fra 2012 til 2015.

Mannen ble løslatt i oktober i 2015, mot meldeplikt hos lokalt politi. Politiet har også hatt tilgang til mannens elektroniske eiendeler for kontroll.

– Han har fortsatt meldeplikt, og vi har ingen signaler eller opplysninger som tyder på nye lovbrudd, avslutter Seljordslia.