Dømt for voldtekt av lillesøster og stesøster

Artikkelen er over 5 år gammel

En mann i 20-årene er i Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i å ha hatt seksuell omgang med lillesøsteren da hun var under ti år gammel.

DEL

DRAMMEN: Han er dømt til fengsel i åtte år, to år er betinget for seksuelle overgrep av lillesøsteren og voldtekt av stesøsteren.

Mannen ble først anmeldt våren 2012. Lillesøsteren hadde fortalt en venninne om grove seksuelle overgrep utført av storebroren i to og et halvt år. Sammen gikk jentene og fortalte hva som hadde skjedd til rektor. Overgrepene skal ha startet da hun var ni og han var 15 år.

Tross jentas detaljerte politiforklaring om seksuelle overgrep, konkluderte politiet med at det ikke var mulig å bevise at overgrepene hadde skjedd. Saken ble henlagt.

Ble anmeldt av to søstre

Våren etter gikk stesøsteren til politiet å anmeldte 20-åringen for voldtekt. Mannen skal ha låst henne inn på soverommet, og voldtatt henne mens han truet henne med en kjøkkenkniv. Da ble saken med lillesøsteren tatt opp igjen.

20-åringen nekter for seksuelle overgrep av lillesøsteren, men har erkjent voldtekt av stesøsteren. Det var derfor skyldspørsmålet når det gjelder seksuell omgang med lillesøsteren som ble behandlet av Borgarting lagmannsrett.

Må betale erstatning

20-åringen ble dømt til fengsel i åtte år da saken var oppe i tingretten.

LES OGSÅ: Barnet og bevisets stilling(DT+)

Mannen er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av jentene. Han må i tillegg betale 7.000 kroner for lidt tap til stesøsteren.

Artikkeltags