TRANBY: Lørdag ettermiddag tvitrer politiet at de sperrer av området med gjerder for helgen. Politiet presiserer at området er forbudt å ta seg inn på for publikum.

– Vi har tatt en vurdering på at det holder med gjerder istedenfor å ha vakthold, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt. Men hun ønsker ikke gå nærmere inn på hva som er vurderingene bak.

Tidligere i dag fikk Drammens Tidende opplyst at det ble gjort flere funn på det avsperrede området. Mørch ønsker heller ikke gå inn på hva dette er.

Oppdaget av turgåer fredag

En tilfeldig turgåer skal ha oppdaget beinrestene. Politiet fikk melding om dette rundt klokken 15.15 fredag ettermiddag. Politiet var på stedet fra cirka klokka 16. Sperringer og telt ble satt opp med det samme.

Da ble det også satt opp vakthold over natten.

– De som er der, skal undersøke stedet litt mer. Beinrestene er sendt inn for undersøkelse for å fastsette hva det er og når det kan stamme fra. Det ser ut som det har ligget der en stund. Vi vil ha folk der i kveld, og vakthold i natt. De rekker ikke å bli ferdig før det blir mørkt, sa Mørch fredag.

I etterkant av dette skal politiet ha gjort nye funn uten at de ønsker å gå inn på hva dette er.

Med stor sannsynlighet et menneske

Lørdag morgen bekreftet politiet overfor Drammens Tidende at de har fått svar på de foreløpig analysene. Politijurist Magnus Rindal Fredriksen fortalte at beinrestene med stor grad av sikkerhet stammer fra et voksent menneske.

– Det er tilbakemeldingen vi har fått så langt fra Oslo Rettsmedisinsk institutt (OUS avdeling for rettsmedisinske fag), sa han.

Analysesvarene sier fortsatt ikke noe om hvilket kjønn det kan være eller når beinrestene stammer fra.

– De sier også at beinrestene kan ha ligget der så lenge at det kan være snakk om et arkeologisk funn. Men det kan også hende at de ikke har ligget der så lenge. Beinrestene vil nå bli analysert videre ved Oslo Rettsmedisinsk institutt, med tanke på kunne si noe mer om kjønn og alder, og ikke minst hvor lenge beinrestene har ligget det. Vi håper å få tatt ut DNA-prøver av beinrestene, men dette vil vi ikke få svar på før til uka, sier Rindal Fredriksen.

LES OGSÅ: Nabo: – Veldig spesielt å finne beinrester der