Gå til sidens hovedinnhold

Kristiansen fra helt til syndebukk: Györ tapte for Brest i mesterligaens semifinale

Veronica Kristiansen storspilte, men misset så på et viktig straffekast. Györ kom ikke til finale i håndballens mesterliga etter et drama mot Brest.

Den franske klubben vant etter ekstraomganger og straffekast i Budapest. Det sto 23-23 etter 70 minutter. Til sist ble det 27-25 til Brest.

Brest ledet 11-8 ved pause etter å ha tatt føringen på 5-4 og økt forspranget. På det meste var det oppe i fire mål i første omgang. Det ble så til 15-11 kort etter pause. Györ tok grep og startet en dugnad. I løpet av 13-14 minutter ga det ledelse 17-15.

Kristiansen leverte meget godt for Györ med åtte mål på ni skudd i løpet av 70 minutter. Stine Bredal Oftedal (to mål) og Kari Brattset Dale (tre scoringer) var også sentrale. Kristiansen misset så på Györs første kast i straffekastkonkurransen.

Skuffet

Keeper Silje Solberg kom inn i 2.-omgangen og bidro meget solid. I straffekastkonkurransen kom laget hennes til kort.

– Jeg er selvfølgelig veldig skuffet, men vi må bare starte opp igjen i morgen. Vi skal ha en medalje, sa Solberg på pressekonferansen.

Brest utlignet likevel til 20-20 med bare to sekunder igjen å spille av ordinær tid.

Tungt

Vipers Kristiansand møter CSKA Moskva i den andre semifinalen. Den starter 18.00.

Finale og kamp om 3.-plass spilles søndag. Sluttspillet ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. Györ vant de tre foregående utgavene.

Györ risikerer å få en fiaskosesong. Laget kan miste seriegullet til FTC Hungaria, og Györ kan dermed komme til «bare» å vinne den ungarske cupen denne sesongen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken