Gå til sidens hovedinnhold

Kristin Monstad slutter som ansvarlig redaktør i Drammens Tidende

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristin Monstad har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør i Drammens Tidende etter drøyt fem år. Hun begynner som sjef for kommunikasjon og samfunnskontakt i kollektivselskapet Go-Ahead.

DRAMMEN: – Etter fem år med store endringsoppgaver i Drammens Tidende, føles det riktig å gjøre noe nytt. Det har vært fem forrykende år, og jeg kommer til å savne alle de fantastiske kollegene mine. Jeg får klump i halsen bare ved tanken. Og jeg skulle gjerne vært med å høste flere frukter av de gode innholdssatsingene våre, men det er også noe fint i at det gjør vondt å forlate DT, sier hun.

Avisa har gjennomgått en omfattende restrukturering under hennes ledelse.

– Det har var tøffe tak for alle, men fortsatt ser jeg med stolthet på den formidable, digitale snuoperasjonen hele laget gjennomførte. For dette ble vi ble kåret til Årets mediehus i Amedia i 2016. Vi snudde en mangeårig negativ trend og skapte ny abonnementsvekst, og vi vokser fortsatt digitalt, sier hun.

Nå skal hun videre til det britiske kollektivselskapet Go-Ahead, som vant anbudskonkurransen om å drive persontrafikken på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen.

Monstad får overordnet ansvar for å lede og utvikle arbeidet med intern og ekstern kommunikasjon, i spennet mellom myndighetskontakt, mediehåndtering og ikke minst internkommunikasjon. Stillingen inngår i Go-Ahead Norges ledelse.

- Jeg går fra et av landets aller eldste avishus. Nå skal jeg være med å bygge opp et helt nytt selskap i Norge. Jeg gleder meg til få være med å skrive ny jernbanehistorie. Nå skal vi løfte jernbanen for sør- og vestlandet, og få folk til å sette igjen bilen hjemme. Det er vi nødt til skal vi oppnå de klimamålene, som Norge har forpliktet seg til i Parisavtalen. Tog er det grønne alternativet. Så dette er også et klimaløft, som jeg er stolt av å få være med på, sier Monstad.

– Kristin har ledet Drammens Tidende i en krevende periode. Hun har stått i spissen for en god og nødvendig digital utvikling som har skaffet avisa nye abonnenter og lesere. Hun har vært en godt synlig redaktør som har tatt tydelige grep og markert Drammens Tidende som en uredd og utfordrende avis. Kristin har ledet en av Amedias største aviser, og dermed hatt en viktig rolle i konsernets virksomhet, sier styreleder Pål Eskås i Drammens Tidende.

– Jeg vil takke Kristin for den gode jobben hun har gjort i Drammens Tidende. Det er beklagelig når en så sentral leder takker for seg. Men jeg har selvsagt full respekt for at hun søker nye utfordringer, sier Eskås.

Han opplyser at styret i Drammens Tidende umiddelbart etter sommeren vil sette i gang arbeidet med å finne Kristin Monstads etterfølger.

Les også

Hege Bakken ny politisk redaktør

 

Kommentarer til denne saken