Anette kler seg naken for kunsten

Aktmodell og Ronny Bank

Aktmodell og Ronny Bank

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Første gang var hun usikker, men nå har Anette Borge (25) ingen problemer med å stå naken for bildekunstner Ronny Bank.

DEL

Den erfarne drammenskunstneren var også usikker første gang han skulle male sin elev og assistent gjennom snart to år. Han hadde aldri malt akt før.

Men maleren og hans modell ble fort fortrolige, og nå er det latter og muntre replikker under arbeidsøktene i Studio Bank i Vestfossen.

Første gang

Det var Anette Borge selv som foreslo at hun kunne stå modell da Ronny Bank fortalte om utstillingen "Akt i sin reneste form" i Galleri Athene til høsten.

Kunstneren var på jakt etter modeller som tidligere aldri har kledd av seg for kunsten.

- Jeg søker et naturlig uttrykk, ikke profesjonelle modeller som poserer, forklarer han. Og eleven meldte seg frivillig.

- Jeg syntes det var litt spennende. Gjøre noe jeg egentlig ikke våget. En terskel jeg ønsket å komme over, forklarer Anette og gjør seg klar for dagens posering.

Naturlig

Anette har selv tegnet akt med mannlig modell på tegning, form og farge ved Sande videregående skole.

- Vi syntes det var veldig rart å komme inn i klasserommet og se en naken mann.

Han gikk rundt og kikket på bildene mellom poseringene. Men etterhvert føltes det naturlig, sier hun. Tidligere hadde hun et anstrengt forhold til nakenhet, nå kan hun tenke seg å sole seg på en naturiststrand.

-Og hva sier samboeren?

- Han var litt skeptisk i begynnelsen, nå synes han det er greit, sier Anette og varmer seg på en kopp kaffe etter dagens økt. Det er kaldt i Studio Bank

Sporty

Ronny Bank har sikret seg 14 modeller i alderen 25 til 49 år. Alt fra sin egen kone til kjentes bekjente. Felles for dem alle er at det er første gang de står aktmodell for en kunstner.

- I noen tilfeller er det faktisk mennene som pusher på for å få konene til å stille som modell. Og jentene stiller veldig sporty opp. Adrenalinpumpa går første gang de tar av seg klærne. Det er mitt ansvar å få dem til å føle seg trygge. Og det er mitt ansvar å lage gode bilder som takk for at de stiller opp. Men jeg trenger åtte modeller til, sier maleren og fortsetter på sin akt i sin reneste form.

SE BILDEGALLERI HER


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags