Veteranene i New Jordal Swingers spiller ikke tradisjonell dansebandmusikk, men holdt en meget god og variert konsert som fikk de danseglade til å swinge seg.

Lørdag kveld tilbød Bill.Mrk.3055-festivalen fem timer med dansbar musikk i sirkusteltet sitt. Det lokale dansebandet Something New spilte både før, etter og mellom New Jordal Swingers' to sett.

Sistnevnte var utvilsomt attraksjonen, og har faktisk holdt på uavbrutt siden starten i 1973, fortsatt med John Kolloen på trommer og låtskriver Eigil Berg på vokal, piano og litt kassegitar.

SE BILDEGALLERI HER

Glansnummer

Dette var en av de få spillejobbene der New Jordal Swingers har med seg sologitaristen fra gullårene 1976-81, Svein Finjarn, som jo har spilt i Mjøndalen mange ganger med sin gruppe The Beatniks (bl.a. på Rockehjulet i 1961-67).

Han fikk synge sitt glansnummer "Last Tango In Chicago", briljerte på gitar på Shadows-låta "Foot Tapper" og hadde noen flotte duetter med Berg - spesielt på "You've Lost That Lovin' Feelin'", som jeg syns de gjør like bra som originalartist Righteous Brothers.

Les også anmeldelsen av Dance With A Stranger

Les også: Feiret seg selv fra morgen til kveld

Swing

Eigil Berg er dyktig til å sette sammen et repertoar med gode, pianobaserte låter som folk lett kan danse swing til. Han forteller også om bakgrunnen til flere av dem.

Det meste er rock og pop fra 50- og 60-tallet, men innimellom fletter han inn sine egne sanger. For eksempel balladen "Eilas" (debutsinglen til hans ungdomsband Morgans, som også spilte på Rockehjulet), filmlåta "1958", "Free And Easy", "Railroad Man" og "Helpless Girl".

Vi fikk også høre flere norsktoppslagere: "Tornerose", "Fyrige damer" (anno 2001), instrumentalen "Nut Rocker" og de kløktig oversatte låtene "Mona Lisa" og "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn".

Ellers var det fire artister som preget settlista til New Jordal Swingers: Fats Domino (De begynte konserten med "I'm Ready"), Chuck Berry, Everly Brothers og Elvis Presley.

Stemningen sto i taket under den rocka og svette avslutningen av New Jordal Swingers' siste sett: "My Toot-Toot" (en av flere låter denne kvelden med utspring i Louisiana), "God gammal rock and roll", "New Orleans", "Twist And Shout" og ekstranummeret "Carol". Denne konserten appellerte like mye til musikkelskere som til dansere.