KONSERT
Bare Egil Band
Sted: Union Scene
Tid: Fredag 21:35 – 22:05
Publikum: 900 +


Union Scene var fylt til randen da Duplex-festivalen inntok byen fredag kveld. Det ble mye frisk luft i køen som strakte seg nesten inn til lobbyen på det nye rockehotellet. Hadde dette vært en engelsk fotballkamp hadde nok bare ballguttene fått se første omgang!

Men om vi gikk glipp av første band mens vi gispet i oss frisk luft så slo Bare Egil Band an sine seks strenger som bare en rabiat trubadur kan. Iført et kledelige gorillakostyme gikk Egil Hegerberg så hardt ut at svetteperlene indikerte at dette umulig kunne holde lenge. Bloggsangen fikk i gang publikum i all sin praktfulle halvliter-osende allsang.

«Alle hjertens dag i Drammen», en vakker ballade skrevet til Drammen i anledning Valentindagen som er rett rundt hjørnet, ble akkurat den rølpete anti-omdømmesangen fansen elsker. Det er stand-up, revolverpoesi, samfunnsengasjement og griseri på en gang.

Men det var mer i Kinderegget. Mens svetteperlene rant nedover den slitte kassegitaren fremførte Bare Egil «Ta for deg nå». Et eksempel mente han på hvorfor det var nødvendig å trekke seg fra Spellemannsprisen. «Du får ta for deg nå, som du er ung og sjarmerende. For snart er du som faren din, en gammel gris», lød budskapet i all sin pubertale direkthet. Og der publikum tok helt over i allsang og refreng på

Speidersangen og et ode til skoene våre, under sistnevnte visuelt illustrert med flere par stinkende sko i hendene på publikum, var det bare å konstatere at Duplex-festivalen ville bli en suksess i Drammen.

Black Debbath-vokalist Lars Lønning, for anledningen kledd i en heller mørbanket kjole, leste dikt fra sin samling «Vestlandspoesi» med blandet hell. Noen innertiere, som «Variasjon over et tema: Piker, vin og sang», var dog overrumplende bra!

Når vi måtte forlate festivalen på grunn av deadline entret Kristopher Schau scenen med treningsdressen fra 1965 og et par jernrør. Og mens Karius og Baktus hoppet opp og ned på hver sin stekeovn banket Kristoffer takten brutalt ned i en fryser og en vaskemaskin. Det låt fantastisk. Ikke i stereo, Ikke i mono, men i Duplex. En fest var i sterk emning!

LES OGSÅ: Duplex-galskap på Union
 

Følg Drammens Tidende på Facebook: