Ekte Prøysen-glede

Drammens Tidendes anmelder mener årets Prøysen-forestilling på Fossesholm står til en firer på terningen.

Drammens Tidendes anmelder mener årets Prøysen-forestilling på Fossesholm står til en firer på terningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Les hva vår anmelder synes om kabareen "Prøysen på Fossholmen"

DEL

Kabaret
Hva: Prøysen på Fossesholm
Sted: Fossesholm i Vestfossen
Tid: Søndag klokken 15–17


Glade amatører dyrker Prøysen på Fossesholm i Vestfossen. I går var det premiere på årets Prøysen-forestilling, den 9. i rekken.

Den er severdig – og ikke minst hørverdig. De fem aktørene synger godt, og først og fremst formidler de Prøysens tekster med kjærlighet og entusiasme.

Dette er et viktig poeng i vår tid hvor fleip og ironi er nesten det eneste som gjelder.

Fredfoss-gruppen beundrer Prøysen i all enkelhet. De trives med hans humor og hans underfundige stil og klokskap. Ære være dem for det!

LES OGSÅ: Prøysenhyllest

De formidler tekstene med stor spilleglede. Aller best er de i fellesnumre med god regi. Sangerne skifter på å formidle versene, resten av gruppen korer flerstemt og riktig klangfullt. «Tango for to» får liv og fart, selv om tango-trinnene er forholdsvis originale.

«Tango for TV» er også et av høydepunktene. Her spilles visen med liv og fart, det er rent så en glemmer at fenomener som «Frognerbanden» virker litt avleggs.

Torgeir Hanssen er en god formidler. Hans fremføring av visen om «Storken Ibrahim» som gikk så helt i surr og fordelte babyer litt i hytt og vær, er god, og hans sterke tolkning er «Slipsteinsvæilsen» viser den mørke siden av Prøysen.

LES MER: Gjensyn med Prøysen

Trine Mathiesen, Ingeborg Hanssen og Frøydis Granlien overbeviser i en frisk tolkning av visen «Trippe-tripp», mens Sølve Sand Venås tolker visen om premiekua Staslin på rørende vis: En av livets små tragedier, bildet av kua kom i bladet, mens den store røkters fjes var klippet bort.

De verbale partiene er ikke alltid vellykket. Når jentene forteller om at unger er rare, samtidig som de ståker med flasker i sinkbaljer, er det ikke så lett å oppfatte hva som sies.

Sangen om «En glassveranda» blir noe lang og sentimental, mens opera-tolkningen av tranens velsignelser bidrar til en topp finale og masse applaus fra et begeistret publikum.

LES FLERE ANMELDELSER

Artikkeltags