Fandenivoldsk!

Anmelderen likte det han så av Vestlandsfanden.

Anmelderen likte det han så av Vestlandsfanden. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Konsert: Vestlandsfanden
Sted: Union Scene
Tid: Lørdag 21.30 – 23.20
Publikum: 60-70

Etter 30 år på norske veier kom endelig Vestlandsfanden til Drammen!

Reidar Brendeland har i tur og orden skolert medlemmene av dagens Vamp i bandet sitt, men der populære Vamp søker etter de vare og trolske stemningene mellom norske fjell og irske fjorder er det kun festen som er målet for Vestlandsfanden.

Og med virvlende elektrisk fele, tunge gitarer, og en cowboykledt Reidar Brendeland tok det ikke mer enn 10 minutter før den var i gang!

Underkastelse

Eneste minus jeg noterte under den nesten to timer lange konserten er at det kan bli litt vel mange ”opp med hendene” fra en festkommanderende Reidar Brendeland. Han forlanger at alle underkaster seg folkrockfesten.

Men med sin irskinspirerte og bedehus-sparkende folkrock skulle det også bare mangle.

De 60-70 som vraket cupfinalefesten på Bragernes Torg fikk full valuta for pengene. Ja det virket som det var dobbelt så mange foran klubbscenen som de 60-70 som stod på telleapparatet.

Svette veteraner

Den litt primale cowboy-fremtoningen, som tidvis rocker i sørstatenes gode ånd helt opp mot Lynyrd Skynyrd, og de irske folkrock-røttene helt over mot elektriske band som Horslips er en fest.

Og kan aldri bli noe annet når veteranbandet Vestlandsfanden svetter som de gjorde lørdag kveld.

Med låter som ”Ytterjakka”, ”Tipping & trygd”, ”Livet har aldri vært rettferdig”, ”Postmann, postmann”, nydelige instrumentale ”Alvefolket” og signaturlåten ”For livets glade gutter går solen aldri ned” var konserten noe av det mest overbevisende innen folkelig norsk rock i byen på lenge. Bedre enn konserter med Åge Aleksandersen for å sette det i et perspektiv.

I boks

Den litt primale følelsen, følelsen av tung countryrock, og tekster som er skrevet om det virkelige liv på puben bak bedehuset på Vestlandet er en opplevelse verdt.

Får du ikke festfølelsen i beina med Reidar Brendeland og Vestlandsfanden så har du et problem. Et stort ett! Og når Reidar tok av seg comboyhatten og lot det lange raggete håret flyve fritt i avslutningen med ”Plommer i Hardanger”, sekvenser av ”Fanitullen” og allsangversjonen av ”For livets glade gutter går solen aldri ned” så var kvelden i boks.

En Fandenivoldsk kveld!

LES FLERE KULTURNYHETER HER


 

Artikkeltags