Holder koken

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

«Løvenes konge»
Animert familiefilm fra USA. Norske stemmer/originalversjon. 2D/3D.
Aldersgrense 7 år. 1 t. 30 min.
Regi: Roger Allers og Rob MinkoffHvis noen skulle være i tvil: Ja, dette er den gode, gamle «Løvenes konge» fra 1994. Det nye er at den er brushet opp litt, og at den har blitt 3D-ifisert.

Det begynner med at den skjønne, lille babyløven Simba, som en gang skal ta over tronen etter sin far Mufasa, presenteres for dyrene i kongeriket. Men i kulissene lurer Mufasas skruppelløse lillebror Scar, som i all hemmelighet planlegger hvordan han skal få fjernet dem som står mellom ham og makten ...

Historien er dramatisk, med kamper, vondskap og død, men også med optimisme, glede og kjærlighet. Og spenning så det holder for de små. Skjønn for oss voksne er den også, og det må nevnes at den norske dubbingen er helt flott.

Like god er ikke den norske oversettelsen av tittelen «The Lion King», for det handler slett ikke bare om en konge som regjerer over løvene, men om en som også har utallige undersåtter langt utenfor sin egen art. Men «Løvekongen» har kanskje ikke samme schwung?

Uansett: Her snakker vi om en film som fremdeles holder koken, og selv om den er å få tak i både på DVD og Blu-ray bør vel ingen barnefamilier la mulighet til å se klassikeren på stort lerret gå fra seg?

LES FLERE ANMELDELSER
 

Artikkeltags