Konsert: Plumbo

Sted: Klevjerhagen, Midtsommerrock

Tid: Fredag 23:35 – 01:10

Publikum: 1500 - 2000

Plumbos hjemkomst var usigelig etterlengtet. Møkkajordet, som har blitt en flott naturarena, ble perfekt arena for FESTEN med blokk-bokstaver. Til og med et direktesendt frieri fra scenekanten fikk vi.

Sånne konserter opplever du ikke i byen

Plumbo skal ha kred for at de har utviklet seg til et rått og profesjonelt drekke, danse og rockeband som ikke gir publikum sjansen til å sette fra seg glasset eller dama et sekund. Man forventer seg både slåsskamper, skjeve originaler og beilende karer som gjeter sine damer liksom traktoren på åkeren når man er på bygdefest.

Vi fikk alt det.

Men mest av alt en durabelig fest som løftet teltduken i en blanding av hemningsløs allsang og en lydmann som bare skrudde anlegget på maks og ellers var mer opptatt av ølen og dama si enn å finjustere.

For Plumbo handler ikke om finjustering men fullt trøkk og humør. De tråkket til fra start med ”Kong Alkohol” og ”Tørst som faen”, og selv om publikum var ukjente med låter som ”Rådebank” fra Plumbos sylferske album var de lærevillige og kjørte festen med gassen i bånn. Musikalsk kan jeg si mye om Plumbo som publikum ville jaget meg ut av bygda for, men som partyband er de konger.

Og når grunnen dirret på møkkajordet til avslutningstonene til ”Møkkamann” kunne det like gjerne vært ”We are the champions”!