Lun og lett

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

«Hva om vi alle bodde sammen?»
Dramakomedie fra Frankrike/Tyskland med Jane Fonda, Daniel Brühl, Claude Rich, Guy Bedos, Geraldine Chaplin og Pierre Richard.
1 t. 36 min.
Manus og regi: Stéphane RobelinEn vennegjeng på fem har holdt sammen i over førti år, og når helsen begynner å skrante hos 75-årige Claude (Rich), insisterer aktivisten Jean (Bedos) på at alle flytter inn hos ham og kona Annie (Chaplin). Jeanne (Fonda) er begeistret for ideen: Ektemannen Albert (Richard) trenger noen som kan ta seg av ham når hun er borte. Deres nyopprettede kollektiv får imidlertid sine utfordringer, og ytterligere en omveltning er det at unge Dirk (Brühl) er med på lasset for å skrive en etnologioppgave om dem.

Hjerteproblemer, demens og kreft – de to ekteparene og single Claude har virkelig sitt å stri med.

Men det finnes alltid lyspunkter, og denne dramakomedien er både lun, lett, humoristisk og usentimental.

Filmer med godt voksne i hovedrollene er det heller ikke for mange av, og emnet er spennende for flere enn etnologer. Regn bare ikke med noen dyp affære som gir innblikk på alle plan – eller noe svar på hvilken boform som duger best.

Det vi får er en underholdende utforskning av hvordan en alternativ måte kan arte seg, og gudene skal vite at det blir rimelig livlig. Og at livet ikke er over før det virkelig er over.

LES FLERE ANMELDELSER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags