Morten Harket
Out of My Hands
Universal MusicEtter at a-ha ble oppløst i desember 2010, har Morten Harket (52) forberedt sitt nye album

«Out Of My Hands» – hans første siden 2008. Det begynner med en versjon av Espen Linds store 2008-hit «Scared Of Heights», som imidlertid mangler originalens sjarm. Den fengende førstesinglen «Lightning» har Harket skrevet sammen med vokalist Jocke Berg og bassist Martin Sköld fra det svenske bandet Kent. Låten høres ut som en blanding av Kent og sein a-ha.

LES OGSÅ: Kjendisenes facebook-venner

Han gjør også en ok versjon av Kent-hiten «Kärleken väntar» (2002), som i engelsk språkdrakt heter «Burn Money Burn». Og på den stemningsfulle balladen «Listening» har han fått låtskriverhjelp av Neil Tennant og Chris Lowe fra Pet Shop Boys. Men den er ikke særlig preget av duoens vante sound.

LES OGSÅ: Donkeyboy varmet opp for A-ha

Albumet er produsert av Steve Osborne, som også var produsent på a-has avskjedssingle «Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)». Blant de få høydepunktene er nevnte «Lightning» og «Listening» og balladen «Quiet». Aller best er «When I Reached The Moon», som har tungt synthkomp, tøff elgitar, glimrende refreng og Harkets varemerke – falsetten.

«Out Of My Hands» er et lite spennende album med en rekke middelmådige sanger, og det er svakt av Morten Harket å ta med nye versjoner av to forholdsvis ferske hits. Han synger som vanlig meget bra, men burde gå nye veier på neste plate dersom han vil fjerne seg fra a-ha.

LES FLERE KULTURANMELDESER