Skuffer nok ikke fansen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

«The Avengers»
Sci-fi/actioneventyr fra USA med Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner og Tom Hiddleston. 2D/3D.
Aldersgrense 11 år. 2 t. 15 min.
Manus og regi: Joss Whedon («Serenity»)

LES ANMELDELSE:«En katt i Paris» - animert krimperleTerning 5

I løpet av de siste årene har mange av Marvels tegneseriehelter funnet veien til lerretet, og her samles flere til dyst. Gjengen må nemlig gå sammen for å avverge en katastrofe når selveste Loke (Hiddleston) fra Åsgard vil legge verden under seg. Jernmannen (Downey jr.) er selvsikker,
Thor (Hemsworth) forbannet, Captain America (Evans) parat og Hulken (Ruffalo, som har tatt over etter Edward Norton) full av sinne, og sammen med spionen Natasha Romanoff (Johansson), alias Black Widow, er de et hardslående team.

LES ANMELDELSE: «Hva om vi alle bodde sammen?» - lun og lettTerning

Det er liten grunn til å tro at fansen vil bli skuffet. Rollefigurene er seg selv like, tempoet er på topp og spesialeffektene på plass. En hel del artigheter medfølger også, og debatten om hvem som er kulest, og hvorfor, kan nå nye høyder.

LES ANMELDELSE: «The Lady» - livløst portrettTerning 3

Likevel: Historien er rimelig enkel, og faren ved å blande så mange superhelter sammen og smøre dem tynt utover, er at ingen får vist seg skikkelig. Så veldig mange ultraspennende happenings er det heller ikke, men et av de avsluttende høydepunktene sørger i alle fall for følelsen av opptur.

LES FLERE ANMELDELSER HER

Artikkeltags