Sprek stripping

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Greit at sola skinner, men alt blir ikke gult av den grunn.

DEL

FILM
«Magic Mike»
Amerikansk dramakomedie med Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey m.fl.
Aldersgrense: 15 år. 1 t. 50 min.
Regi: Steven Soderbergh


Regissøren bak «Ocean’s Eleven» fortsetter på sett og vis i samme stilsikre Soderbergh-spor, men denne gangen med et tema som opp igjennom årene har fått lite oppmerksomhet innen seriøs filmindustri: Mannlige strippere.

Stadig mer allsidige Channing Tatum må bla lenge og vel i sin egen CV for å finne tilbake til glanstida som stripper på den lokale nattklubben. Nå er han tilbake som Magic Mike, i sømløse bukser og tanga, muligens for å fortelle litt om hvordan dette uglesette arbeidet egentlig fungerer.

LES OGSÅ: Skrekkelig stas

Magic Mike jobber som taktekker på dagtid og stripper på kveldstid, og det er utvilsomt på kvelden han er mest magisk. Som frontfigur i severdige The Cockrocking Kings of Tampa danser han så klærne flagrer og damene dåner av skam over sine respektive ektemenn.

Men Soderberghs film handler vel så mye om vennskap, kjærlighet og tillit. For vennskapet til Adam (Alex Pettyfer), den smukke 19-åringen som uten forvarsel debuterer på strippescenen, blir etter hvert satt på prøve. Og på tross av Adams søsters merkverdige munnparti utvikles en ørliten gnist – og du kan sikkert gjette mellom hvem.
Én ting er at skuespillerne fungerer, og mestrer strippinga – samtidig er besetningen svært strategisk, da alle disse appellerer til hver sin halve milliard kvinner, samt titalls millioner skeive menn.

LES OGSÅ: Vellykket restart for Spider-Man

Men tilbake til Soderbergh: Signaturfilteret hans følger trofast med også denne gangen. Greit at sola skinner, men alt blir ikke gult av den grunn. Og når poenget med dette filteret er såpass utydelig som her, forsvinner også mine anerkjennende miner.

Men det meste annet er på stell – og vel så det. Dialogen, både den vi følger, samt den som ofte summer elegant i bakgrunnen, er velformulert, og til og med fascinerende stotrende til tider.

LES FLERE ANMELDELSER

Artikkeltags