Varm og trivelig pop

god: Drammens Tidendes anmelder mener platen til Mamas garden er god, men ikke original.

god: Drammens Tidendes anmelder mener platen til Mamas garden er god, men ikke original.

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Søskentrioen Mamas Garden lager på sitt debutalbum iørefallende popmusikk med flotte vokalharmonier og arrangementer.

Dag Arnold, Håvard og Ingvild Gryting er oppvokst i først Alta og så Drammen. Hver for seg eller sammen har de koret på plater og konserter med artister som Josh Groban, Secret Garden, Carola og Sissel Kyrkjebø, samt i Idol og Melodi Grand Prix. Og storesøster Hanne Liv har designet det striglete coveret.

Ti av de tolv låtene på debutalbumet «Billionaire» er skrevet av gitarist og produsent Javed Kurd, Håvard Gryting og filosofen Sindre Røyland, som er vokalist i bandet Lester. Ellers gjør Mamas Garden fine versjoner av to ballader: Bob Dylans vakre «Make You Feel My Love» (anno 1997) og den ti år gamle countryhiten «Buy Me A Rose».

Gryting-søsknene har utvilsomt stemmeprakt, og musikken kan kalles varm visepop med store arrangementer der vi hører en god del mellotron, cello og orgel. Åpningen på plata er meget bra. «Endlessly» er en leken vals med strykere og så fengende at sangen er en klar singlekandidat. «Raining In September» har glimrende trestemt vokal, arrangement og refreng. Førstesinglen «Billionaire» er lett og luftig pop med artig tekst som ironiserer over det at penger kan kjøpe en fri fra alle bekymringer. Den fengende låten avsluttes attpåtil med en herlig flygelhornsolo.

Den soulaktige og spretne «Place For Change Of Mind» er et annet høydepunkt, sammen med «The Tide», der Ingrid Bjørnov spiller trekkspill. Andre låter er mer anonyme, og på poprocklåten «I Believe There Is Strength In Your Heart» syns jeg Mamas Garden er farlig nær et boyband-sound.

Det er ingen skarpe kanter på dette albumet, ei heller utfordrende sanger. Men alt er meget melodiøst, koselig og behagelig. Man blir i godt humør av å høre slik positiv og glad popmusikk. «Billionaire» er godt håndverk fra Mamas Garden, som kan være stolte over debutplata. Flere av sangene er så gode at de burde få innpass på P1 og P4. Men originale er ingen av dem.

Jon Vidar Bergan

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags