Nå kan familiens femåring bli hiphop'er

HIP HOP: Drammens største og Norges beste cheer performance hip hop jr. Crew - «Ground Breakers» lærer barna spennende moves på Union.

HIP HOP: Drammens største og Norges beste cheer performance hip hop jr. Crew - «Ground Breakers» lærer barna spennende moves på Union.

Artikkelen er over 2 år gammel

Barnekultur er mer enn Prøysen og dukketeater. På lørdag får barna muligheten til å lære seg både beatboxing og hiphop av de beste på Union Scene.

DEL

DRAMMEN: «Bor det en hiphop’er eller beatboxer i deg?», spør Union Scene for barn. De ønsker barn fra fem år og oppover velkommen til en lørdag med hiphop-kultur på programmet.

Det blir et energisk show med Drammens største og Norges beste cheer performance hiphop jr. Crew – «Ground Breakers». Dette er 20 dansere i alderen 14–16 år med mange meritter nasjonalt og internasjonalt.

Lær deg hiphop

I mars i år vant de NM i cheer performance hiphop for juniorer. De gleder seg til å vise fram noen av sine beste koreografier.

Barna kan også være med på en workshop i hiphop sammen med «Ground Breakers» og Emilie Engstrøm, som er leder for Akropolis Dance Crew og en aktiv hiphop-danser.

Workshopen krever absolutt ingen forkunnskaper og vil ha et alderstilpasset nivå så alle barna skal få kjenne gleden av å bevege kroppen sin til musikk, avhengig av utgangspunkt. Her vil barna lære en hip hop koreografi og få øvelse i battle og freestyletrening.

Men det blir ikke bare dans, barna vil også få en innføring i beatboxing, som er kunsten å skape rytmer, lydeffekter og musikk kun ved å bruke kroppen, i hovedsak munnen.

LES OGSÅ: Skam-Herman har fått kjæreste

Islandsk mester

Beatboxing regnes som et element i hiphop-kulturen og har vært hyppig brukt siden 1980-tallet. Den islandske mesteren i beatboxing, Beatur, kommer. Musikeren og multi-lydkunstner kommer for å lære barna grunnlydene i beatboxing og vise hvordan man bruker en loopmaskin.

I videoen under kan du se «Ground breakers» NM-nummer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken