To år etter er Kari Ulleberg i innspurten på sin nye glasshytte. Med panoramautsikt mot Union Brygge maler hun svarte vegger hvite i lokalene som tidligere huset Brodahls Gummivarefabrikk. Den nye ovnen kommer i midten av november, og i månedsskiftet november-desember er hun og kollega Thor Øystein Wilhelmsen i gang med å blåse glass i Drammens første åpne glasshytte.

GLASS ER LYS. Det skjer fort når Kari Ulleberg bestemmer seg. I sommer begynte hun forhandlinger med Union Eiendom. I september overtok hun og Thor Øystein lokalene. Og siden har det gått i snekring, maling og utskiftning av vindusruter.
-Det var trådglass over alt. Når man først får Drammen i panorama, skal vi nyte utsikten. Det er fantastisk lys når vi kommer hit om morgenen. Jeg får lyst til å legge meg på gulvet og nyte lyset. Glass er lys, smiler Kari Ulleberg med malingsflekker som hvite fregner i ansiktet.

SAVNET. Den profilerte glasskunstneren med røtter til Kongsberg var fast bestemt på at hun aldri skulle drive glasshytte igjen da hun i 2004 avviklet driften på Berger.
-Det er en relativt krevende økonomisk øvelse å drive en glasshytte. Og med fire ansatte, som jeg hadde på slutten, fikk vi det ikke til å gå rundt. Men jeg savnet å blåse glass. Da jeg fikk igjen krefter og overskudd, kom også lysten til å blåse glass igjen. At vi havnet her på Grønland, skyldes en henvendelse fra Drammen kommune om atelierene og verkstedene de planlegger på Union Scene. Det ble vår uten at noe skjedde, og da våren ble sommer tok vi selv kontakt med Union Eiendom. De hadde disse lokalene ledig og ville leie til oss, sier Kari Ulleberg.

I SMØRØYET. I annen etasje i Grønland 57 har den nye Glasshytta to hundre luftige kvadratmeter å boltre seg på. Ny ovn er på vei til Drammen. Den gamle ble solgt etter 22 års tjeneste på Berger. Kari Ulleberg ser fram til å ta opp igjen produksjonen av sine flasker og glass. Hun har en del nye ting på tegneblokken også. Den nye glasshytta vil også selge Maud Forsbergs glass og fat, hun vil også leie seg inn når hun skal blåse glass. Og verkstedet har åpne dører.
-Vi synes det er veldig hyggelig å ha åpent verksted. I en glasshytte selger vi ikke bare glass. Vi selger en stemning og en bit av oss selv. Og her på Grønland ligger vi midt i sentrum. Vi får lov til å være med og skape et miljø sammen med Kunstnersenteret og atelierene som kommer på Union. Vi kan lage markeder, vi kan lage kulturløyper. Vi gleder oss veldig, sier en entusiastisk Kari Ulleberg.