Broiler og Donkeyboy får MTV-wildcard

Fire artister er allerede nominert til  «Best Norwegian act». Broiler og Donkeyboy er blant de som kjemper om den femte og siste plassen.

Fire artister er allerede nominert til «Best Norwegian act». Broiler og Donkeyboy er blant de som kjemper om den femte og siste plassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

MTV har utstedt wildcard til Broiler og Donkeyboy. Nå kjemper drammenserne om den femte nominasjonen til «Best Norwegian Act».

DEL

DRAMMEN: Om to måneder går MTV Europe Music Awards av stabelen i Glasgow. Både Donkeyboy og Broiler kan komme hjem med pris, men da må de først kjempe en innbyrdes kamp om fansens stemmer.

I dag kunngjorde MTV at følgende fire artister er nominert i kategorien «Best Norwegian act»: Nico & Vinz, Anders Nilsen, Martin Tungevaag og Adelén.

I tillegg har de utstedt wildcard til disse seks: Broiler, Donkeyboy, Katastrofe, Admiral P, Röyksopp og Gabrielle.

De kjemper da om den femte og siste nominasjonen i den prestisjetunge konkurransen.

LES OGSÅ: La på seg 13 kilo og anla helskjegg for filmrolle

Uvitende om wildcard

– Det er dritkult! Bare å håpe at vi stikker av med en pris der, sier Broilers Simen Auke. Han visste ikke om wildcardet da dt.no ringte, men kunne ikke være annet enn fornøyd.

– Heftig, man er jo ikke akkurat negativ til en award, sier han.

Broiler-kollega Mikkel Christiansen er beæret, men legger nå all sin kraft i å nå fram i en annen nettbasert kamp.

Prioriterer DJ-Mag

– Vi synes selvfølgelig det er en kjempestor ære å få være med i kampen om en sånn nominasjon. Vi skulle gjerne gjort det vi kunne for å være med, men nå om dagen fokuserer vi 100 prosent på å få en plass på DJ-Mag's Top 100, skriver han i en sms til dt.no.

Her kan du se Christiansens video der han takker fansen for støtten:

 

LES OGSÅ: Broiler-Mikkel og Deila showet mot kreft

Helt konge

Heller ikke Donkeyboys Cato Sundberg var klar over wildcardet.

– Moro at vi blir lagt merke til. Helt konge, sier frontfiguren. Men han er ikke i tvil om at slik denne konkurransen legges opp, krever det mye nettmobilisering fra artistene selv.

–  Vi får se hva vi gjør. Det er litt opp til oss også. Dette krever jo litt aktivisering på nett, sier Sundberg. Donkeyboy fikk denne helgen utdelt 37 ganger platina av Warner Music.

Albumet «Silver Moon» fra 2012 har solgt tre ganger platina. Singelen «City Boy» fra samme album har solgt til 20 ganger platina, mens tallene er slik for andre enkeltlåter  «Pull of the eye» (10), «Silver Moon» (2), «Triggerfinger» (1) og «Crazy Something Normal» (1).

LES OGSÅ: Se den elleville Broiler-parodien

Artikkeltags