– Den fengende musikken smittet over på publikum, som kvitterte med jubelrop og allsang

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fantastisk Beatles-show med 36 sanger, framført av fem vokalister med både humor, ironi og eleganse i et show der man også lærte noe.

DEL

Terningkast: 6

Konsert: «The Beatles 1964»

Sted: Drammens Teater

Tid: lørdag (to forestillinger)

Varighet: 1 time og 50 minutter

I konsertserien «It was 50 years ago today» blir alle The Beatles’ sanger fra ett år framført av fem vokalister.

I fjor var det 1963 i teatret. Da satt konferansier Tor Andersen bak et skrivebord og fortalte anekdoter som knyttet Beatles-historien sammen.

Nå har unge, morsomme Johannes Lindrupsen overtatt. Han sto fremst på scenen da han fortalte og var tidvis en del av showet. Blant annet serverte han bak en bardisk, sang med og fotograferte showets fire kvinnelige dansere.

1964 var det første store Beatles-året, med to album, ep-er, singler, en film, Beatlemania og gjennombrudd i USA.

I første halvdel av showet ble filmplata «A Hard Day’s Night» framført, og på tittelsangen sang alle fem iført grå beatlesdresser: Atle Pettersen, Trond Granlund, Stian Joneid, Jonas Groth og Frode Vassel. Sistnevnte var vikar for Eirikur Hauksson og gjorde en god jobb, spesielt på «She’s A Woman».

Det er 39 års aldersforskjell og heldigvis stor variasjon i stemmene. Noen spilte også keyboards, perkusjon, gitar og munnspill. Backingbandet på fire fikk også briljere, sågar som vokalister på «Matchbox». Granlund imponerte på rockelåter.

Unge Pettersen viste seg som en stor balladesanger på «And I Love Her» og ga oss en danseoppvisning på «Long Tall Sally».

Andre høydepunkter var «Tell Me Why» sunget trestemt og «Eight Days A Week» med taktfast klapping.

Del 2 var viet albumet «Beatles For Sale», men ble innledet med «Komm gib mir deine Hand» og «Sie liebt dich». Dessverre sunget på perfekt tysk, ikke den gebrokne tysken til Beatles.

Den fengende musikken smittet over på publikum, som kvitterte med jubelrop og allsang. Stor stemning på reprisene av «Can’t Buy Me Love» og «A Hard Day’s Night» Vi gleder oss til «The Beatles 1965»!

LES OGSå: Kort, men godt

Kort, men godt For et vrikke-vorspiel

Artikkeltags