Dette er paintball

<b>Så små...</b>men så vonde...

<b>Så små...</b>men så vonde...

Artikkelen er over 15 år gammel
DEL

Så tidlig som i 1970 ble den første versjonen av en paintballmarkør oppfunnet og patentert. Det ble da brukt av skogeiere og gårdbrukere til å merke trær og buskap. Selve spillet ble oppfunnet i New Hampshire, USA, i 1981 av tre menn. Hayes Noel, aksjemegler, Charles Gaines, forfatter og Bob Gurnsey, idrettsutøver innen fotball og løping. Alle tre i 50-årene.
Paintball ble offisielt spilt første gang i 1981, med de tre ovennevnte og ni av deres venner. Ett år senere ble den første banen åpnet, også denne i USA. Her i Norge kom paintball først på 90-tallet. Det fins rundt 50 mer eller mindre seriøse lag rundt om i landet, men stadig flere henger seg på bølgen. Det er viktig å presisere at paintball ikke er en krigslek.
Populært på Østlandet. - Østlandet er helt klart den delen av landet der spillet er mest utbredt, og Drammen regnes som paintballsentrum i Norge, forteller Torkjell Rønningsland bak disken hos Sniper Paintball på Strømsø.
Sniper Paintball er ledende totalleverandør av paintballutstyr i landet, og drives av Kim Anders Øvrid. I Drammensdistriktet er det ennå ikke noen ordentlig bane. Det fins en i Kopstad i Horten som er tilknyttet Sniper Paintball, pluss en på Geithus som drives av Wericon paintballutleie. Av utstyr trenger man hovedsakelig tre ting; en maske, drivgasstank og en markør (gevær). En nybegynner kommer langt med utstyr til ca. 2500 kr, sier Kristian Nysether hos Sniper Paintball i Drammen.

Spillet.Kampene varer i 5 eller 10 minutter. På hvert lag er det fem eller syv personer som skal forsvare sitt flagg ved å skyte mot motstanderlaget. Vinneren er den som klarer å skyte seg fram til motstanderens flagg, og ta det med seg til eget startsted uten å bli truffet. Man får plusspoeng for hver person man skyter ut av spillet, og minuspoeng hvis man selv blir skutt. Blir du truffet er du ute av spillet.
(Kilder: Sniper Paintball, paintball-guns.com, Vi menn)

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags