Onsdag er det première på «Håvard Lilleheie Show med Håvard Lilleheie» på storbykanalen Metropol. Håvard er dermed i fint selskap med de unge, urbane trendsetterne i norsk fjernsynsbransje, han sender sin halvtime på samme kanal som «Jackass», «Ali G», «En lun aften». Rollefiguren Håvard Lilleheie, som til forveksling er lik den egentlige Håvard Lilleheie, ble til i NRKs siste «U»-satsning. Håvard gjorde Strømsgodset og Drammen til hovedingredienser i historien om seg selv, og til og med ordfører Lise Christoffersen var innom i birolle. Den gang delte Håvard lufta med flere andre programledere. Nå er han alene.

Betong

Helt alene er han ikke. For i Chateau Neufs kjeller, Betong, I Oslo, flyr prod.ass.'er, teknikere og andre VIP-er inn og kommuniserer via en svart propp i øret. I gangen står et hundretalls unge publikummere og varmer opp i kø for en gratis flaskeøl. Den debuterende talk show-verten skal spille inn første program, og han har invitert mamma, kjæresten, venner og GodsetUnionen. Håvard farer forbi i et glimt, tak show-verten har ennå ikke kommet seg i dressen. Det er en halvtime til sending

Celebert

Studioscenen har Drammen skyline i bakgrunnen, og vignetten er filmet fra et helikopter som flyr innover Drammen. Og Håvard Lilleheie kommer løpende inn på scenen i dress og med manuskortene i hånden, i beste David Letterman-stil. «På tide og fortjent» at han fikk sitt eget show, sier han. En celeber talkshowvert skal selvsagt ha celebre gjester, Håvard debuterer med «Anette Young!» og «Jostein Flo!». Drammensprofilen vil ingen ende ta. Serien «Double Trouble», eller «Døbbel Trøbbel» som vi sier i Svelvik, er også spilt inn i Drammen, med komikerkompis Edward Schultheiss på laget. En talkshowhalvtime går rasende fort. På bakrommet står Håvard og blir omfavnet av medarbeidere og venner.
-  Var det bra?
- Kjempebra!!!!
Champagnekorken flyr i været.
- Champagnen er fra Metropol. Det betyr vel at i alle fall de er fornøyde, sier Håvard og sender flasken rundt.

Snakkesalig

Mamma har gått. Men hun skulle hilse og si at det var kjempebra. Kjæresten forteller at det gikk både glatt og kjempebra. Den vanligvis så snakkesalige Håvard Lilleheie er litt tom for ord, etter å ha pratet i ett kjør i en halvtime. Han holder hardt på champagneflasken og vi lar ham gå og drikke den opp.
- Ja, det hadde vært fint, sier Håvard.
Fram til jul skal unge Lilleheie sette Drammen på storbykartet. Går det bra, kan det bli mer.