Gå til sidens hovedinnhold

Milliondryss til fire museer

Artikkelen er over 4 år gammel

Fire museer får 21 millioner kroner av Buskerud fylkeskommune.

BUSKERUD: - Museene i Buskerud bidrar til å skape lokal identitet, samtidig som de er en aktør i reiselivsnæringen som gir gode opplevelser, sier Sissel Hovland (Ap) i en pressemelding utsendt av Buskerud fylkeskommune.

Onsdag ettermiddag fordelte politikerne i hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune følgende beløp til museene:

- Museene gjør en viktig jobb med å forvalte og formidle Buskeruds historie og samtid, og de er våre beste inngangsporter til kunnskap og forståelse for fortidens samfunnsforhold og levekår, sier Sissel Hovland (Ap), fungerende leder av hovedutvalget.

Vedtaket om å støtte Norsk Bergverksmuseum ble gjort mot Høyre og Fremskrittspartiets stemmer.

Museumssektoren i Buskerud har nærmere 120 årsverk og forvalter 379 kulturhistoriske bygninger og omkring 170 000 gjenstander. Museene har som oppdrag å forvalte og formidle Buskeruds historie og samtid.

- I tillegg bidrar museene til å skape lokal identitet, samtidig som de er en opplevelsesaktør i reiselivsnæringen i fylket, sier Hovland.

Fylkeskommunen har et stort ansvar for museumssektoren både som stifter av og som økonomisk bidragsyter til mange museer i fylket. Museene utøver både kulturminnevern og kulturarv formidling og er dermed viktige bidragsytere til kultursektoren i Buskerud.

Stiftelsen Buskerudmuseet er en konsolidert museumstiftelse bestående av 13 avdelinger med til sammen 18 besøkssteder.

 

Kommentarer til denne saken