Fra tåspiss-sko til glinsende mannekropper

VARIASJON: De står lang fra hverandre kunstnerisk, men Drammen elsker både Den russiske nasjonalballetten og Chippendales.

VARIASJON: De står lang fra hverandre kunstnerisk, men Drammen elsker både Den russiske nasjonalballetten og Chippendales.

Artikkelen er over 2 år gammel

To av forestillingene på Drammens Teaters vårprogram kunne nesten ikke stått lenger fra hverandre rent kunstnerisk – men drammenserne elsker dem begge: Den russiske nasjonalballetten med «Svanesjøen» og de lettkledde gutta i Chippendales.

DEL

DRAMMEN: Da den russiske nasjonalballetten besøkte byen i fjor, begynte bussen deres å brenne på Gamle Kirkeplass. Forhåpentligvis får de et triveligere minne å ta med seg fra Drammen når de i januar igjen inntar Drammens Teater.

Interessen fra publikum er det i hvert fall lite å si på – den ene av de to forestillingene er på det nærmeste utsolgt allerede.

Det er den klassiske balletten «Svanesjøen»med flott musikk av Tschaikowski som står på programmet, og med seg har de solister fra selveste Bolshoi-Balletten i Moskva. Forestillingen er på verdensturné, og har blitt møtt med begeistring.

Viktig med variasjon

Begeistring blir det garantert også i april – når nok en dansetropp inntar hovedscenen i teateret. Gutta i Chippendales turnerer også verden rundt med sitt oljeinnsmurte danseshow. De lettkledde, velbygde og dansende guttene fra Las Vegas vet å lage show – og det setter drammenserne pris på – for også her flyr billettene ut av luka på teateret.

– Det er viktig å tilby noe for alle, sier programsjef Hanne Falch.

Hun er svært så fornøyd med vårens program, som nå er ute. Gjengen i teateret føler at de har klart å sy sammen en vår med mange kulturelle krumspring, hvor de fleste kan finne noe de liker.

– Variasjon er viktig. Vi byr på alt fra klassisk teater, konserter, foredrag, stand up og selvfølgelig barneforestillinger, sier Falch.

LES OGSÅ: Maritime toner fra en musiker i medvind

Mer på gang

Og det er ikke så rent lite som står på vårens program. Så langt er allerede over 70 forskjellige forestillinger booket – og mer kommer til etter hvert. Så selv om vårprogrammet offisielt slippes nå, så må man følge med framover for nye forestillinger kan dukke opp.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne godbiter til drammenserne. Vi har lagt et godt år bak oss, og håper tilbudet vårt blir tatt godt imot framover også. I året som har gått har vi blant annet hatt suksess med foajékonserter på lørdag ettermiddag. Dette er noe vi begynte med i år – der artister holder konserter i foajeen på teateret, sier Falch.

Tanken bar foajeekonsertene er at dette er arrangementer hvor man kan stikke innom etter at lørdagshandelen er overstått, og få seg litt kulturell påfyll i intime omgivelser. Såpass vellykket har konsertene vært at noen har måttet snu i døra fordi de 150 billettene har blitt utsolgt.

Spent på Eidsvåg

Når Hanne Falch og markedssjef Anniken Dahl Lefranc skal trekke fram noen av sine favoritter på vårprogrammet kommer de som perler som på en snor:

– Vi gleder oss blant annet til å se Bjørn Eidsvågs «Etterlyst: Jesus», ny-sirkusgruppen Svalbard Company, og konsertene til Kari Bremnes, Smokie og Secret Garden.

«Etterlyst: Jesus» er skrevet av Bjørn Eidsvåg, og har fått strålende kritikker i Oslo-pressen og blitt en publikumssuksess siden premieren i august.

Eidsvåg forsøker i stykket å finne ut hvem Jesus egentlig er, hvis det i det hele tatt er mulig å finne ut. Forestillingen er krydret med både nye og gamle sanger og mye humor. Dagsavisens anmelder mente at «Forstillingen en så god at den en gang i tiden kunne blitt forbudt», og trillet terningen til en femmer.

LES OGSÅ: Bruker ti ganger mer på idrett enn kultur

Moro for barn

Riksteateret kommer til byen både i januar og februar med to klassikere for den yngre garde: Først ut er «Folk og røvere i Kardemomme by», men her er allerede de fem forestillingene utsolgt. «Trollmannen fra Oz» inntar hovedscenen med to forestillinger i februar, og her er det satt opp en ekstraforestilling. Forestillingen er en av Riksteaterets største oppsetninger for barn noen gang.

OPTIMISTER: Hanne Falch (t.v.) og Anniken Dahl Lefranc gleder seg til å slippe vårens program løs på drammenserne.

OPTIMISTER: Hanne Falch (t.v.) og Anniken Dahl Lefranc gleder seg til å slippe vårens program løs på drammenserne. Foto:

Artikkeltags