«Juleskurken» i rute

Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten 2.000 billetter allerede solgt til Juleskurken.

DEL

DRAMMEN: Sommerferien er akkurat over, men forberedelsen til «Juleskurken» er for lengst i gang. Ja, faktisk begynte forberedelsene allerede før sommerferien med audition.

Audition

300 barn kjempet om å være med i forestillingen som etter hvert er blitt en tradisjon på Drammens Teater. Forestillingen som er laget av Jan M. Moberg og Arne Iversen ble første gang satt opp på Drammens Teater i år 2000, og siden har den blitt spilt annethvert år.

Ca. 50 av de 300 barna som var med på audition ble plukket ut til å være med, og i midten av august begynte øvelsene. Noen av barna var også med på forestillingene i 2016, men de aller fleste er nye.

– Vi er i rute og er stolt av ungene, sier produsent Emma Moberg.

Men Juleskurken er den samme. Han spilles som før av Håkon T. Nielsen. Siden sist forestilling har han også prøvd seg som skuespiller på kinolerretet. Han spilte soldaten Erik Reichelt i den norske storfilmen «Den 12. mann». Filmen ble regissert av Harald Zwart.

2.000 billetter

Det er ikke bare de unge skuespillerne som forbereder seg til forestillingen på Drammens Teater. Publikum har også begynt å kjøpe billetter.

– Vi har solgt 1.800-2.000 billetter. Vi ligger allerede over 2016 på samme tidspunkt og da lå vi bedre an enn 2014. Så dette blir bare bedre, sier Moberg fornøyd. Forestillingen har premiere 29. november og skal spilles 27 ganger.

– Det er fortsatt ledig plasser til premieren, sier Moberg.

Jakten på Juleskurken

Er en helaftens musikal for store og små, skrevet av drammenseren Jan M. Moberg (tekst) og Arne Iversen (musikk).

Musikalen ble første gang satt opp i Drammens Teater i desember 2000. Siden har den blitt spilt annethvert år.

Årets forestilling har premiere 29.november. Forestillingen skal spilles 27 ganger i år.

LES OGSÅ: Møt Juleskurkens alter ego

Artikkeltags