Variert kulturell høstmeny i teateret

VARIERT: Det er mye å velge mellom på Drammens Teater i høst. Julseskurken er tilbake, det samme er Jonas Fjeld. Et av høydepunktene blir konserten med Lissie (øverst til høyre) og Svanesjøen.

VARIERT: Det er mye å velge mellom på Drammens Teater i høst. Julseskurken er tilbake, det samme er Jonas Fjeld. Et av høydepunktene blir konserten med Lissie (øverst til høyre) og Svanesjøen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere foajékonserter, teaterforestilling for pensjonister på dagtid og to internasjonale kvinnelige artister er noen av høydepunktene i Drammens Teater i høst. Nå er programmet klart.

DEL

DRAMMEN: Det er siste gang teateret gir ut sitt sesongmagasin proppet med forestillinger og show neste halvår. Alt går så fort i disse dager, og nye forestillingen bookes hele tiden. Derfor er det farvel til det gode, gamle papirmagasinet som kommer hvert halvår.

– I verste fall kan publikum oppleve at forestillinger som presenteres i magasinet allerede er utsolgt når det kommer fra trykkeriet og havner i drammensernes postkasser. Vi publiserer nye forestillinger og show kontinuerlig, og de mest populære selges raskt ut, sier Hanne Falch, som er programsjef.

Bredt tilbud

Falch og markedssjef Anniken Dahl Lefranc er godt fornøyd der de sitter i den varme glassfoajeen på teateret. Utenfor steker sola, og glasstaket gjør ikke så mye for å stoppe varmen. De føler at høstens program er noe for alle – uansett alder og smak.

– Vi har et veldig bredt tilbud til de yngste, for eksempel. Juleskurken er tilbake i slutten av november og spiller nesten helt fram til jul. Det samme er Drammen Barne- og Ungdomsteater, som inntar studioscenen i oktober med Olsenbanden jr. på cirkus, sier Falch.

GLEDER SEG: Hanne Falch og Anniken Dahl Lefranc er godt fornøyd med programmet de har satt sammen utover høsten.

GLEDER SEG: Hanne Falch og Anniken Dahl Lefranc er godt fornøyd med programmet de har satt sammen utover høsten. Foto:

Rundt juletider er det også nok av julekonserter, og drammenserne har allerede begynt å sikre seg billetter til romjulskonserten med Jonas Fjeld og dobbeltforestillingen til Nordic Tenors.

Komisk høst

I tillegg er det selvfølgelig en lang rekke komikere som finner veien innom Drammen i høst. Else Kåss Furuseth, Henriette Stenstrup og John Brungot, Rune Andersen, Kristian Valen og Are Kalvø er noen av de kjente og kjære humoristene som inntar hovedscenen.

– Jeg ser spesielt fram til showet til Else Kåss Furuseth, som blander humor med såre følelser på en veldig fin måte, sier Lefranc.

I fjor startet teateret opp med intimkonserter i foajeen på lørdagsettermiddager. Tanken var at det skulle være konserter hvor man bare kunne stikke innom etter å ha unnagjort lørdagshandelen i sentrum. Konseptet slo så godt an at det hende at publikum måtte avvises i døren fordi det var fullt.

– Nå utvider vi dette tilbudet, og byr på ni lørdagskonserter, blant annet med Daniel Kvammen og Maria Solheim, sier Falch.

Pensjonist-teater

Siden denne nyvinningen slo så godt an, forsøker teateret seg nå med nok en nyvinning – nemlig pensjonistteater på dagtid.

– Vi prøver ut konseptet, og ser om det er interesse for det. Det blir teater på dagtid, med gode pensjonistpriser, sier Falch.

Hanne Falch trekker fram konsertene med den amerikanske artisten Lissie  og svenske Lisa Ekdahl to ett av høstens store høydepunkter, og hun gleder seg også til å se og høre villmarkseventyr med Lars Monsen.

– Det er ikke så ofte jeg blir starstruck, men det ble jeg faktisk da jeg fikk mail fra Monsen. Jeg er jo villmarksjente, og gleder meg til å høre om Monsens mange eventyr, sier Falch.

Til Norge for første gang

Et annet høydepunkt kan bli konserten med Straight no Chaser, som er relativt ukjente i Norge, og kommer på besøk i landet for første gang. Dette er en amerikansk a cappella gruppe, som tolker moderne hitlåter på sin helt særegne måte.

– Det blir veldig spennende, og det er morsomt å kunne presentere noe helt nytt og spesielt for publikum i Drammen, sier Falch.

Også på Union skjer det mye spennende i høst, der blant annet gamle favoritter som CC Cowboys, Motorpsycho, Stagedolls og Return dukker opp.

Og finner du ikke noe som frister i programmet, så beroliger folkene på teateret og Union med at det stadig vil dukke opp nye konserter og show i tiden framover.

– Det skjer noe hele tiden, så det er bare å følge med for å få med seg nye ting som dukker opp, sier Falch.

Artikkeltags