Elvefestivalen til Strømsø Torg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter ti festivaler på Gamle Kirkeplass flytter konsertene over elva. Robyn og Donkeyboy spiller i år på Strømsø torg.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: – Det er kjempegøyalt at det nå blir noe stort ut av Strømsø, at de velger å bruke området til slike happenings, sier Rashim Sharma, salgs- og markedsleder ved Peppes Pizza i Drammen.Byen Vår Drammen ved leder Roy Birger Evensen holdt i dag pressekonferanse om ny konsertarena for Drammen Elvefestival. Til stede var ordfører Tore Opdal Hansen, Lise Simensen i festivalstiftelsen, Sten Petter Aamodt i Drammen kommune samt Kai Gustavsen og Anders Eriksen i Bragernes Konsert AS. Nå bekrefter altså arrangørene selv at Strømsø torg overtar rollen Gamle Kirkeplass har hatt siden 2002, slik Drammens Tidende skrev i dag.

– Jeg tror kanskje vi blir den eneste festivalen med egen jernbanestasjon, sier Anders Eriksen i Bragernes Konsert AS.

– Her er det plass og få begrensninger, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Flytter Elvefestivalen

Ti år på Gamle Kirkeplass

Konsertene under Elvefestivalen har helt siden 2002 funnet sted på Gamle Kirkeplass, ved siden av Drammens Teater på Bragernes.

I alle år har Kai Gustavsen og Anders Eriksen i Bragernes Konsert AS arrangert denne delen av festivalen. Det fortsetter de med, men etter 10 festivaler flytter de altså konsertene.

– Jeg er glad vi skal prøve ut Strømsø torg, det passer med vår bystrategi om å løfte fram Strømsø, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

– Nå får torget den oppmerksomheten det fortjener, sier ordføreren og trekker fram velvilje fra en rekke aktører for å sette opp festivalscener på Strømsø.

– Vi hadde ikke greid dette uten den store samarbeidsviljen. Utfordringen er jo at dette er et kollektivknutepunkt, sier Opdal Hansen. Under festivaldagene må bussene kjøre til venstre ved Globusgården, og rundt hotellet for å komme seg opp på Bybrua. 

Festivalens hovedscene vil vende ut mot torget med ryggen mot Peppes Pizza. Drammens Tidende-scenen plasseres der Tollbugata munner ut i Strømsø torg.

LES OGSÅ: App for Elvefestivalen

Smart med spredning

– Vi så på avstemningen på dt.no at Strømsø torg også var folkets favoritt, sier leder i Byen Vår Drammen, Roy Birger Evensen.

Det kan nok være smart at man sprer ting litt i byen, sier Jan Beckmann. Han er daglig leder i Drammen Scener AS som driver Union Scene og Drammens Teater.

Teaterets hovedinngang vender rett mot Gamle Kirkeplass. Festivalens VIP-område har også de siste to årene vært tilknyttet teateret.

– Vi hadde et samarbeid og det var OK, men jeg forstår at de prøver noe nytt, sier Beckmann.

I Drammens Teater har det allerede vært klart at Drammen barne- og ungdomsteater setter opp musikalen «Annie» både fredagen og lørdagen under Elvefestivalen.

– I år har vi andre aktiviteter også, så det er kanskje bra at det blir spredt, sier Beckmann.

Med flyttingen over elva blir det ikke noe problem at «Annie» settes opp de samme dagene, om enn noe tidligere, som konsertene.

– Det var en kollisjon som ikke lenger er et problem, sier Beckmann.

LES OGSÅ: Hendene i været

Leserne ville ha Strømsø

Da det ble klart tirsdag at Elvefestivalen flytter ba vi leserne stemme på hvor de vil ha konsertene. Valgene sto mellom Gamle Kirkeplass, Bragernes torg, Strømsø torg og Holmennokken.

Av 960 stemmer ville 36 prosent at festivalen flytter til Strømsø torg.

LES OGSÅ: Bandforslag til Elvefestivalen strømmer inn

HER KAN DU LESE ALT OM ELVEFESTIVALEN.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags