Ønsker å arrangere utekino på Spiraltoppen

SØKT OM STØTTE: I 2015 og 2016 ble det satt opp utekino på Austad gård av en vennegjeng fra Drammen. Nå ønsker de å arrangere en ny, gratis utendørs filmopplevelse, og har søkt kommunen om økonomisk støtte.

SØKT OM STØTTE: I 2015 og 2016 ble det satt opp utekino på Austad gård av en vennegjeng fra Drammen. Nå ønsker de å arrangere en ny, gratis utendørs filmopplevelse, og har søkt kommunen om økonomisk støtte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Går det som Joakim Throndsen og vennene hans vil, blir det gratis utekino på Spiraltoppen på sensommeren neste år.

DEL

DRAMMEN: I 2015 viste de Alfred Hitchcocks «North by Northwest» for 500 tilskuere utendørs på Austad gård. Mange positive tilbakemeldinger gjorde at gjengen satte opp filmklassikeren Casablanca året etter – da møtte 600 tilskuere opp til gratis filmvisning utendørs samme sted.

Nå har Joakin Throndsen, drammenser og mangeårig arrangør av kulturtilbud i byen, søkt om økonomisk støtte fra Drammen kommunes fond «Tilskudd kultur – barn og unge» til å arrangere en ny, gratis utendørs filmopplevelse på sensommeren neste år.

Ifølge søknaden er arrangørens ønske å bruke Spiraltoppen som visningsarena denne gangen, og grunnen er rett og slett at visningene på Austad gård har vært så populære at kapasiteten og arenaen må utvides.

Til Drammens Tidende opplyser Throndsen at en eventuell flytting til Spiraltoppen også har bakgrunn i kommunens satsing på området. Han poengterer at alt foreløpig er på idéstadiet og at de har fått innvilget støtte på 30.000 kroner av kommunen.

– Vi jobber mot at dette prosjektet skal bli en realitet, og håper å ha landet nødvendig støtte, sponsorer og samarbeidspartner innen nyttår. Vi ønsker å fortsette å være en kulturaktør i byen og gjennom arrangementet være med på å bidra til et økt og variert kulturtilbud for byens befolkning, skriver Throndsen i en epost til Drammens Tidende.

Målet for arrangørene er ifølge søknaden å skape «et årlig gratis og ekstraordinært filmkulturelt tilbud til byens befolkning».

Som tidligere år tenker arrangøren at de skal gjennomføre alt på frivillig, ulønnet basis.

Produksjonsbudsjettet er på 100.000 kroner.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken