Ola Bremnes slipper ny plate i Fjell kirke

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag starter Drammen Sacred Music festival med Ola Bremnes-konsert i Fjell kirke. Festivalen byr på en rekke arrangement fra hele verden i uken som kommer.

DEL

DRAMMEN: Ola Bremnes er en av våre mest kjære trubadurer og bror av Kari og Lars Bremnes.  Til Fjell kirke har han med seg en ny plate med tekster av Petter Dass som han har satt musikk til. Plata som har fått navnet "Petters Poetiske Pulver" er den tredje Petter Dass-plata til Bremnes. 

– Dette er Petter Dass-plata jeg har drømt om å lage i 30 år, sier Bremnes til Harstad Tidende.

-Overveldende

Publikum kan høre smakebiter fra den nye plata på konserten.

– Resultatet er blitt en plate og en konsertproduksjon som glitrer og vekker til live over 350 år gammel poesi. Musikerne bidrar i stort monn til å ta dette stoffet inn i vår tid, fornye det og gi det liv, skriver Sacred Music Festival i en pressemelding.

Skal man tro anmeldelsene etter at Petters Poetiske Pulver første gang ble presentert på Petter Dass-dagene i Alstahaug i juni, har publikum mye å se fram til. Konserten fikk fantastisk mottakelse, både blant publikum og presse.

– Overveldende, var dommen i Helgelands Blad etter urframføringen.

Sacred Festival

Bremnes-konserten er en del av Drammen Sacred Music Festival som arrangeres for åttende gang i år. Ordfører Tore Opdahl Hansen åpner festivalen rett før konserten. Festivalen skal bygge bruer og skape dialog ved å vise den kulturelle bredden i byens befolkning.

– Ved å lytte til hverandres fortellinger kan vi bli klokere og smartere. Det er i møtet mellom ulike tanker, erfaringer vi skaper den dynamikken som er nødvendig for å komme videre både som samfunn og enkeltmennesker, sier festivalgründer og dialogprest Ivar Flaten.

Festivalen byr på en rekke arrangement med høyt kunstnerisk nivå fra mange forskjellige land fra 24. oktober til 1. oktober.

Blant høydepunktene nevner Flaten åpningskonserten med Bremnes i Fjell kirke søndag kveld og møtet med Thorvald Stoltenberg mandag kveld på Bragernes menighetshus.

– Temaet er spenningene i Europa med økende fremmedfiendtlighet, nynasjonalisme og tendenser til brunfarge i retorikken. Hva skjer med Europa når nye politiske realiteter blir tydelige med Trumps USA, Putins Russland og uro i Tyrkia, for eksempel, sier Flaten.

Samisk, syrisk og afrikansk

Utover i uken anbefaler han «Samtaler om religion og livssyn – privat eller offentlig» på høyskolen torsdag morgen og konserten «Sammen for fred» i  Fjell kirke torsdag kveld.

– Torsdag kveld står vi sammen fra åtte ulike trosretninger og kulturer og leser våre tekster, tenner lys og lytter til musikk som viser samhold og fokus på det viktigste i livet: At vi tar vare på hverandre og fellesskapet midt i mangfoldigheten og forskjellene, sier Flaten.

Den siste delen av festivalen fra fredag til søndag blir en mønstring av artister fra samisk, syrisk, afrikansk – og mange andre bakgrunner.

– Omar Suleyman fra Syria fredag kveld kl. 21.00 – og avslutningen med Blick Bassy (blues fra Kamerun) på søndag kveld gleder jeg meg veldig til, sier Flaten.

Se hele programmet her

Artikkeltags