Thorvald Stoltenberg om spenningene i Europa

Mandag kan du møte Thorvald Stoltenberg i Bragernes menighetshus. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mandag kan du møte Thorvald Stoltenberg i Bragernes menighetshus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld fortsetter Drammen Sacred Music Festival med møte med Thorvald Stoltenberg. Festivalen byr på en rekke arrangement fra hele verden denne uken.

DEL

DRAMMEN: Søndag kveld åpnet Drammen Sacred Festival med konsert med Ola Bremnes i Fjell kirke. Mandag kveld fortsetter festivalen med møte med Thorvald Stoltenberg på Bragernes menighetshus.

– Temaet er spenningene i Europa med økende fremmedfiendtlighet, nynasjonalisme og tendenser til brunfarge i retorikken. Hva skjer med Europa når nye politiske realiteter blir tydelige med Trumps USA, Putins Russland og uro i Tyrkia, for eksempel, sier festivalgründer og dialogprest Ivar Flaten.

Festivalen han var med å starte for åtte år siden skal bygge bruer og skape dialog ved å vise den kulturelle bredden i byens befolkning.

– Ved å lytte til hverandres fortellinger kan vi bli klokere og smartere. Det er i møtet mellom ulike tanker, erfaringer vi skaper den dynamikken som er nødvendig for å komme videre både som samfunn og enkeltmennesker, sier Flaten.

Festivalen byr på en rekke arrangement med høyt kunstnerisk nivå fra mange forskjellige land fra 24. oktober til 1. oktober.

Samisk, syrisk og afrikansk

Utover i uken anbefaler Flaten «Samtaler om religion og livssyn – privat eller offentlig» på høyskolen torsdag morgen og konserten «Sammen for fred» i  Fjell kirke torsdag kveld.

– Torsdag kveld står vi sammen fra åtte ulike trosretninger og kulturer og leser våre tekster, tenner lys og lytter til musikk som viser samhold og fokus på det viktigste i livet: At vi tar vare på hverandre og fellesskapet midt i mangfoldigheten og forskjellene, sier Flaten.

Den siste delen av festivalen fra fredag til søndag blir en mønstring av artister fra samisk, syrisk, afrikansk – og mange andre bakgrunner.

– Omar Suleyman fra Syria fredag kveld kl. 21.00 – og avslutningen med Blick Bassy (blues fra Kamerun) på søndag kveld gleder jeg meg veldig til, sier Flaten.

Se hele programmet her

Artikkeltags