Har du sett den nye dama i byen?

KUNST I BYROM: – Vi har fått så mange fine byrom her på Grønland som passer til skulpturer, sier Kari Ulleberg, som tok initiativet til utstillingen. Her med «Gallionsfigur» av Oddmund Raudberget.

KUNST I BYROM: – Vi har fått så mange fine byrom her på Grønland som passer til skulpturer, sier Kari Ulleberg, som tok initiativet til utstillingen. Her med «Gallionsfigur» av Oddmund Raudberget. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne dama og seks andre skulpturer forskjønner Grønland i sommer. Neste år blir det sju andre.

DEL

DRAMMEN: Nå har du muligheten til å gjøre rusleturen langs elva på Grønland til en aldri så liten kunstreise. Sju skulpturer fra Norsk billedhoggerforening ble tirsdag nemlig satt ut i området Grønland, mellom Øvre Sund bru og tulipanparken ved NRK-bygget.

Det var kunstner Kari Ulleberg som tok initiativet til dette, på vegne av Kulturnatt Drammen.

LES OGSÅ: Nå kan Drammen ha respekt for seg selv

Leier kunst

– Skulpturene kommer fra Norsk billedhoggerforening. De har en ordning for utleie av kunst, så disse skal stå her fram til rundt 1. oktober, forklarer Ulleberg.

Hun kan også fortelle at næringslivet på Grønland har stilt svært villig opp for å finansiere prosjektet.

LES OGSÅ: Marit trivdes i kulturnatten

Sponsorer på venteliste

– Ja, de har vært helt fantastiske. Vi har faktisk sponsorer på venteliste, og meningen er at vi skal få til en ny utstilling hvert år. Vi har fått så mange fine byrom her som egner seg så godt til å stille ut skulpturer og annen kunst, så vi håper dette kan være med å gjøre Grønland til en enda hyggeligere bydel.

LES OGSÅ: Din guide til kulturnatten

Klart for kulturnatt

En avstikker

Det er ingen fellesnevner for skulpturene som er satt ut, men billedhoggerforeningens kunstneriske råd har vært og sett på på området, og har valgt ut skulpturene ut fra det.

– Ideen er at dette skal være en avstikker fra elvepromenaden, at man dras inn her og får med seg alle skulpturene opp til Øvre Sund bru, sier Kari Ulleberg.

LES OGSÅ: Skaper nytt liv på Grønland

Tigger hoppet inn i bil og stjal penger  

Her raser han forbi 17. mai-toget på sykkel

Artikkeltags