Sjekk hvem som skjuler seg bak dagens luke

ÅPNER: Her, som det tidligere var blomsterbutikk, vil Jon Mihle (t.v.) og Gunnar Grinaker åpne en ny luke hver dag i desember.

ÅPNER: Her, som det tidligere var blomsterbutikk, vil Jon Mihle (t.v.) og Gunnar Grinaker åpne en ny luke hver dag i desember. Foto:

24 eventer på 24 dager i det nedlagte butikklokalet i sentrum.

DEL

DRAMMEN: Det er Jon Mihle og Gunnar Grinaker som står bakpopup-julekalenderen med en kulturell luke hver kveld. I det tomme butikklokalet i Amtmand Bloms gate kan du i løpet av desember oppleve alt fra musikk og poesi, til foredrag, bokbad og bildekunst. Hvem som skjuler seg bak lukene blir først offentliggjort samme dag.

– Vi gjør det ikke så lett for oss selv, det er dårlig markedsføring. Men er det julekalender, så er det julekalender. Du kan jo ikke åpne lukene på forhånd, sier de to.

Da Gunnar og Jon så det tomme sentrumslokalet, fikk de en vill idé

Dagens luke blir hver dag presentert i listen under her og på Facebook-siden Nettopp Julekalender. Alle arrangementer starter klokka 19. Bortsett fra barneforestillingene på søndager, som starter klokka 13.

Søndag 1. desember:

Turbotrolla og Kriblekroppene tar på seg nisseluer og gjør en minikonsert. Det blir julesanger, kjente Turbo-sanger og kanskje en liten forsmak på en sang fra den nye plata som kommer i februar. Føzz: Christin Bastiansen. Rumle: Tone Rekdal Sperre. Kriblekroppene: Geir Kristian Breivik og Ole Morten Sommer.

Mandag 2. desember:

I dag 2.desember drar vi i gang konsert med artistene knyttet til labelen Birdierecords, alle med bakgrunn fra Drammen og området. Fra TV2 programmet Norske Talenter kjenner du kanskje semifinalisten BirdN€ST som stiller opp sammen med Yoel Hagos som vi sist så under Kulurbløyta på Union Scene.Kanskje dukker det også opp overraskelser i løpet av konserten. Det blir garantert heftig rap, kule groovet og fet RnB. Vi gleder oss til en heftig kveld i lokalet vårt rett nedenfor gullsmeden i Amtmann Bloms gate - husk at alle arrangement i julekalenderen har gratis adgang.

Tirsdag 3. desember:

Det kan syntes som om Jon Gjerde har en overflødighetshatt hvor han trekker opp det ene prosjektet etter det andre. Velkjent i Drammen er hans initiativ med Stand Up Drammen som lever et omflakkende liv rundt i byen. Denne tirsdagen lander standupgjengen hos Nettopp julekalender. Varebeholdningen denne gangen består av Stand up Drammen i førjulsstemning. blant andre Babek Nemati, Christopher Bakken, Arne Fønnebø & Jon Gjerde. Klokka 19:00 folkens!

Onsdag 4. desember:

Bak julekalenderens fjerde luke finner vi et bokbad med Drammensforfatter Kristian Klausen. Kristian har utgitt flere romaner der handlingene finner sted i nettopp Drammen. Klausen har god litterær oversikt og invitertes derfor til å snakke om litteratur fra Drammen, egne utgivelser, språk og sjanger i samtale med bokbader Trine Bye. Klausen er også klar med en ny bokutgivelse på nyåret som vi også kanskje får høre litt om denne i Nettopp Julekalender?

Torsdag 5. desember:

Vi lovet oss selv at Nettopp Julekalender ikke skulle bli en salgsbod for julestæsj, men vi liker bare så veldig godt denne trioen vi får på besøk i dag. I den 5. luken i vår julekalender finner vi kortreiste derfor fotobøker, julehistorier & julekort og det ville ikke forundre oss om vi fikk noen bilder opp på veggen også. Bilder fra boken som Nina Holtan har laget om Drammensere. Med er også Atle Lillehovde som tegner og skriver en ny spennende julefortelling hvert år, og Ingerid Møller lager velldig fine julekort og til-og-fra-lapper. Med andre ord kan du finne alt du trenger til jul hos oss i dag. Vi tenker at det kanskje ikke passer for alle å besøke oss på kveldstid, så i dag åpner vi dørene allerede klokka 16.30 men holder på utover kvelden.


Fredag 6. desember:

LUKE 6 - FREDAG 6.desember klokken 19:00

WAY DOWN THE RAINBOW

Way Down The Rainbow er et band som er kjent for å blø neseblod på scenen som et resultat av ren lidenskap. De fem gutta har stor kjærlighet til hverandre, musikken og alle som kommer på konsertene deres. Det har også blitt en liten tradisjon for publikum å komme på scenen og danse til musikken!

Det er ingen tvil om at band som Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers og Foo Fighters har vært essensielle for bandets oppvekst. Med en blanding av vill energi, sterke følelser, teknisk spilling og fryktløse opptredener kan du forvente deg en konsert på øverste hylle.

På tre år har bandet gått fra å spille halvfulle biblioteks konserter og å bli kastet enkroninger på av et godt beruset publikum på til å spille på Rockefeller, John Dee, Union Scene, Eiker Rock, Kongsberg Jazzfestival, varmet opp for Chris Thompson og det svenske bandet Eyes Wide Open før de nå kroner verket med å spille på Nettopp Julekalender i Drammen.

Forbered deg på en bølge med kraftige følelser og høyt energinivå mens Way Down The Rainbow løfter deg opp og til et sted hvor ingen ting betyr noe annet enn her og nå.


Lørdag 7. desember:

Karl Espegard er en fiolinist fra Drammen bosatt i Berlin, som har jobbet på kritikerroste forestillinger på Det Norske Teatret som “Book of Mormon”, “Tenk om” og “Kvitebjørn Kong Valemon”, i “Reisen til julestjernen” ved Nationaltheatret og i “Herborg til Chat Noir” med Herborg Kråkevik på Chat Noir. Han har opptrådt på TV og radio i utallige sammenhenger og har samarbeidet med anerkjente artister som Ylvis, Alexander Rybak, Hanne Tveter og Sverre Indris Joner. Fra konserter i Drammen kjenner vi Karl som medlem av det norsk-argentinske tangoensemblet El Muro Tango.

I august 2019 holdt bandet sin debut i The Royal Concertgebouw, Amsterdam, og i 2020 venter opptredener på festivaler som Innsbruck Tango Festival og Jazzkaar (Tallinn). Men først altså Nettopp Julekalender!


Søndag 8. desember:


Mandag 9. desember:


Tirsdag 10. desember:


Onsdag 11. desember:


Torsdag 12. desember:


Fredag 13. desember:


Lørdag 14. desember:


Søndag 15. desember:


Mandag 16. desember:


Tirsdag 17. desember:


Onsdag 18. desember:


Torsdag 19. desember:


Fredag 20. desember:


Lørdag 21. desember:


Søndag 22. desember:


Mandag 23. desember:


Tirsdag 24. desember:


Artikkeltags