Fra Manshow til Super-lørdagsshow

Nede i sportsbilen til Rodde, håndterer Håvard Lilleheie kosedyrets hode, armer og lepper på strak arm. – Jeg hadde aldri jobbet med dukker før, men det har gått ganske greit, syns Lilleheie som ikke ser bort ifra en karriere som dukkespiller.

Nede i sportsbilen til Rodde, håndterer Håvard Lilleheie kosedyrets hode, armer og lepper på strak arm. – Jeg hadde aldri jobbet med dukker før, men det har gått ganske greit, syns Lilleheie som ikke ser bort ifra en karriere som dukkespiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Håvard har aldri vært dukkespiller før, men stortrives med pels og tråder.

DEL

DRAMMEN: I en blå sportsbil med oransje felger, omgitt av en rød rakett og eget dukkeorkester, sitter Håvard Lilleheie alias Rodde-kosedyr, strålende fornøyd med sitt nye liv som TV- stjerne med eget show.

– Åh! Dette er fantastisk gøy! Vi har band, verdens tøffeste rakett og rålekker bil! roper Håvards stemme ut av Roddes munn og kosedyret vifter entusiastisk med armene.

– Og for et publikum!

Håvard selv sitter klemt ned i sportsbilen og styrer armer, hode og lepper på den pelskledde dukken som han holder på strake armer over hodet – helt usynlig for alle som ser på.

Og om NRK Supers forhåpninger til sin nye storsatsing slår til, kan det bli en god del.

Sesong 3?

Hver lørdag utover høsten, fra 14. september fram til julekalenderen snurres i gang, er det nemlig Rodde og Håvard som skal fylle TV- skjermen i beste sendetid på NRKs barnekanal.

12 episoder av statskanalens svar på «Muppetshow» er allerede spilt inn og nye 12 skal spilles inn utover høsten.

– Slår det til, skal vi heller ikke utelukke en sesong 3, sier prosjektleder Natasha Sayer, som anslår at budsjettet på produksjonen ligger på cirka 10 millioner – i samme størrelsesorden som en drama- produksjon koster i NRK.
Sayer forteller videre om dukkene, de tidkrevende opptakene og ikke minst om hvorfor Håvard er den perfekte for rollen som Rodde.

– «Det er ham jeg har skrevet», sa tekstforfatteren, da Håvard kom på audition, smiler hun og skryter av Lilleheies energi og arbeidsinnsats.

– Han er veldig profesjonell og går inn i det med hud og hår!

Dukkespiller-debut

Dukkespillere er nemlig en egen profesjon, og Håvard forteller at han aldri hadde jobbet med dukker før han «ble» Rodde, men at det ikke er så vanskelig som man skulle tro.

– Jeg har jo øvd en del hjemme på å trekke i trådene, og at leppene åpner og lukker seg når de skal, sier han og demonstrerer hvordan han styrer Rodde gjennom tråder og fingre.

– I tillegg fikk vi en lyninnføring og opplæring av en profesjonell dukkespiller, forteller Lilleheie.

– Det viktigste er å få til forskjellen på vokaler og konsonanter, ellers går jo munnen stort sett i ett når han snakker! smiler han entusiastisk og ikke ulikt sin pelskledde rollefigur.

Ikke ulik

Sayer, som for øvrig spår Håvard en strålende fremtid som dukkespiller, innrømme at Håvard og Rodde er beslektede vesener.

– Jeg tror nok at de som kjenner Håvard vil kjenne ham igjen bak «Rodde- figuren», smiler Sayer.

– De er jo litt like. Håvard har veldig mye energi, litt snert – men aldri slem. Og så er de begge litt brautende, men på en jovial og kameratslig måte!

LES OGSÅ: Skal lede kjendisbarnevakten

LES OGSÅ: Deila-epoken sett fra banen og tribunen

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags