Varden" /> Varden" /> Gå til sidens hovedinnhold

«Himmelblå»-Kim blir pølseselger

Artikkelen er over 11 år gammel

Edward Schultheiss fra Drammen skulle bare levere inn en film, men endte opp med å kjøpe en kiosk i Lunde i Telemark.

DRAMMEN/TELEMARK: For Edward Schultheiss, som for frilansskuespillere flest, kan det gå langt mellom jobbene. Nå satser han på vekselbruk med kiosk.

– Ja, nå er jeg kioskeier. Jeg overtok gamle «Lunde Lyd og Bilde» i gata sist søndag, 1. august. Og det i gangavstand fra hjemmet. Jeg bor bare fire-fem minutter herfra, forteller Edward Schultheiss til Varden.

Drammenser

Schultheiss, som opprinnelig er fra Drammen, har allerede bodd fire år i Lunde. Her har han samboer og en datter på fem år.

Les også: Stolt av Kim og "Himmelblå"

Noen i Lunde ble nok likevel overrasket over å se ham bak disken i Kiosk1 - som er det nye navnet på herligheten.

- Særlig en del turister, sier Schultheiss.

25-årsperspektiv

Sammen med is og kioskvarer fikk da flere barn også med seg autograf og bilde av seg selv sammen med «Himmelblå»-stjernen på veien videre.

- Så du satser på Lunde?

- Ja, her har jeg i hvert fall et 25-års perspektiv. Verdens snilleste menneske, Tutta Holte, som jeg overtok kiosken fra, drev her i 31 år. Jeg ser et sinnsykt potensiale for videre drift.

Rød løper

- Jeg skal heller ikke gjøre store forandringer. Folk i Lunde vet hva de vil ha, og det skal de få, sier han, og fortsetter:

- Jeg har ikke tenkt å konkurrere med andre virksomheter i Lunde. Men jeg vil nok satse mer på filmer. Det er jo både mitt fag og interesseområde. Og gjøre noe interiørmessig. Går det som planlagt, skal jeg ha inn en rød løper fra en oslokino her. For her skal det bli ku-u-lt å komme inn, sier Schultheiss.

Glimrende idé

Schultheiss hadde nylig vært med i en kortfilm, og var mellom oppdrag da Tutta Holte tok tak i ham en dag tidligere i sommer.

- Jeg skulle bare levere en film jeg hadde leid, så kom hun og sa bare, du, vil du overta her?

- Jeg husker Edward sa: Glimrende idé! skyter Tutta Holte inn.

Hvordan det nå var og ikke var, trengte ikke Schultheiss lang tid på å bestemme seg. For mer jobb trengte han.

Ikke så glamorøst

- Å være frilanser er en kamp, sier Schultheiss.

- Det er mange om jobbene og det gis ingen garantier. Det kan se flott ut å være med i en stor TV-serie, men en skal være klar over at når siste tagning er gjort, er det over for oss skuespillere.

Kort læretid

Etter en gjennomgang av regnskap med mer, og en ukes læretid med Tutta, var Schultheiss klar til å svinge pølseklypa, selge is og kaffe, hente frem støvsugerposer og batterier, ordne med travbonger og så mye mere.

Kiosk1 begynte som Lyd og bilde, med salg av både radioer og tv, og ennå får du et inntrykk av et velassortert vareutvalg der, med alle nødvendige ledninger og koblinger.

Vekselbruk

- Og så selger jeg antagelig verdens beste pølser, sier Schultheiss strålende fornøyd.

- Hemmeligheten er det hemmelige pølsevannet, avslører han.

Kommentarer til denne saken