Hjemmedebuten

«One day we’ll make it home» het Ellen Xylanders singel som kom i 2011. Lørdag står liungen på Bragernes torg klar for å møte hjemmepublikumet.

«One day we’ll make it home» het Ellen Xylanders singel som kom i 2011. Lørdag står liungen på Bragernes torg klar for å møte hjemmepublikumet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Lørdag deler lierjenta Ellen Xylander scene med Ole Paus, Ess i Ermet, Eclipse og Turboneger på Bragernes torg.

DEL

DRAMMEN: Ole Paus, electro-popbandet Diskotek, Ess i Ermet og Eclipse, er de fire siste bandene som er klare for festkonserten på Bragernes torg lørdag.Der skal de spille med Turboneger, Frida Amundsen, Elvira Nikolaysen og lierjenta Ellen Xylander. Når sistnevnte nå kommer til Drammen, er det første gang på så stor scene i Norge.

Å spille på hjemmebane med Bragernes kirke og St. Hallvardbrønnen som kulisse, og venner og kjente blant publikum, er veldig stas for den lovende artisten.

LES OGSÅ: Debuterer med musikkvideo

– Det blir godt å endelig komme hjem. Det er litt som å være fotballspiller, man må gjøre det godt på hjemmebane og er sterkt avhengig av å ha et støttende hjemmepublikum. Det er der alt starter, sier Ellen Xylander.

Hun synes Drammens Tidende har satt sammen et fint program.

– Jeg kommer til å spille nye låter fra albumet. Uten band denne gangen. Jeg gleder meg veldig. Det blir kjempegøy, forsikrer hun.

Lierjenta Xylander har det siste året har pendlet mellom Oslo, Los Angeles, Berlin, Amsterdam og Sverige for å jobbe med det kommende debutalbumet.

LES OGSÅ: Bli med på Turbo-fest på torget

Målet er at singel nummer to kommer etter sommeren, og albumet slippes litt senere på høsten.

Singelen «One day we’ll make it home», fra 2011, gikk rett inn på Norges offisielle hitliste, VG-lista, og rett til Itunes top chart. Den har også vunnet to låtkåringskonkurranser. Anerkjennelser som har inspirert til å jobbe videre.

LES OGSÅ: Skal lede «Kjendisbarnevakten»

– Jeg tror ikke jeg kunne holdt på hvis jeg ikke hadde skrevet materialet selv, sier hun.

Et mangfoldig program med noe for enhver alder og enhver smak, er tanken bak Drammens Tidendes jubileumskonsert lørdag. Trioen Eclipse kommer trolig til å starte ballet med storslått opera, mens Turboneger, som kommer direkte fra Tyskland, vil trolig avslutte festkvelden med et brak.

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN

Artikkeltags