DRAMMEN: Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet og nyter stor anerkjennelse i kunstverdenen. Oddmund Raudberget bruker et figurativt formspråk som bildehogger og maler.

– For meg er dette søppel. Det er barnslig, sier han.

Raudberget har tatt turen til «Crossover – fra tekst til bilde», Drammen Kunstforenings utstilling i museet. Ordlyden er sterk når han bedømmer kvaliteten på kunsten som henger på veggene i Lychepaviljongen.

Ari Behn, Tor-Arne Moen, Svein Nyhus og Linn Cecilie Ulvin er kunstnerne hvis utstilling åpnet 19. juni og henger til 19. oktober.

– Noen vil si at dette er nyskapende. For meg er det bare rot, sier han.

Infantil frekkhet

I en kronikk i dagens avis (side 11) går han til hardt angrep på museet, kunstforeningen, Drammens Tidende og Ari Behn.

– Det fins bare ett ord som dekker Ari Behns bevisstløse krumspring, infantil frekkhet, skriver Raudberget. Museets tidligere Nordea-utstilling karakteriseres som en gjennomført skandale.

LES OGSÅ: Kommentaren til Odmund Raudberget

Raudberget hevder utstillingene har hatt minimalt med besøk. Ansvaret for «miseren», som han skriver, legger han hos Drammen Kunstforenings styre og museumsdirektør Åsmund Thorkildsen.

Museet har ansvar

– Museet drives med våre skattepenger, og har derfor et spesielt ansvar for hva museet eier og hva som stiller ut i dets lokaler.

Åsmund Thorkildsen mener Raudberget er en dyktig og formsikker kunstner som fortjener et skikkelig svar,

– I utgangspunktet er det veldig flott at det kommer opp en kunstdebatt. Dette er ting som absolutt hører hjemme i avisen, sier han.

Hater likegyldighet

Harald Gautneb, styreleder i Drammen Kunstforening, mener «Crossover» er god.

– Vi synes utstillingen er veldig bra, sier han og mener Raudbergets reaksjon vitner om at de har lyktes.

– Jeg hater likegyldighet. Men denne kunsten har gjort noe med ham (Raudberget, journ.anm.). Da har vi lyktes, sier Gautneb, og minner om at man må skille mellom museet og kunstforeningen.

– Vi er glade amatører som lager utstillinger fra vårt hjerte, mens Drammens Museum består av profesjonelle folk som tenker på sin måte. Det kan ikke sammenlignes.

Gjennom Drammen Kunstforenings styreleder, Harald Gautneb, får Drammens Tidende opplyst at Ari Behn ikke vil blande seg inn i debatten.

LES OGSÅ: Underskudd for Elvefestivalen