Så mye tjener de på Spotify

Donkeyboy er blant landets aller mest populære på Spotify. Her er Kent Sundberg i aksjon under helgens konsert på Union Scene i hjembyen Drammen.

Donkeyboy er blant landets aller mest populære på Spotify. Her er Kent Sundberg i aksjon under helgens konsert på Union Scene i hjembyen Drammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Den svenske strømmegiganten forteller for første gang hvor mye de betaler artistene. Donkeyboy og Broiler har tjent millioner, bare på Spotify.

DEL

DRAMMEN: Strømmetjenesten har vært omstridt siden den ble lansert i 2008.

Flere artister og plateselskaper har kritisert selskapet for dårlig betaling per avspilling. I dag offentliggjør Spotify for første gang hvor mye de betaler artistene. Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Spotify forklarer at betalingen til de enkelte artistene beror på en rekke variabler. Deriblant hvilke land som strømmer musikken deres, andelen betalende brukere som strømmer musikken (det fins fortsatt en gratisversjon), hvor mye abonnentet koster og valutakursen i det enkelte landet.

Donkeyboy strømmes mest

Spotify betaler ikke en satt pris per avspilling. Likevel sier de at variablene har ført til en «per avspilling»-betaling på mellom 0,006 og 0.0084 dollar.

Det høres ikke så mye ut, men for vårt områdes mest populære artister er det snakk om millionbeløp.

Donkeyboys 10 mest populære låter er blitt avspilt 59,9 millioner ganger totalt.

Med denne modellen som utgangspunkt, og omregnet til dagens valutakurs i kroner, har popbandet fra Drammen dratt inn mellom 2,2 og 3,9 millioner kroner fra Spotify alene.

Broiler har tjent millionbeløp på Spotify

Broilers 10 mest populære låter kan skilte med tilsammen 46,3 millioner avspillinger. Det gir en samlet utbetaling mellom 1,7 og 2,4 millioner kroner.

For Plumbo er topp 10 avspilt 27,1 millioner ganger. Utbetalingen til dem er dermed mellom 1 og 1,4 millioner kroner.

I tillegg til dette tjener artistene penger på flere ting, deriblant konserthonorar, radiospilling, fysisk platesalg, digitalt salg fra iTunes og andre strømmetjenester.

400.000 dollar på en måned for hitalbum

Spotify trekker fram eksempler på hvor mye de betaler ut til forskjellige kategorier, uten å nevne artistnavn.

For et Spotify Topp 10-album internasjonalt er den månedlige utbetalingen estimert til 145.000 dollar.

For et globalt hitalbum er den månedlige utbetalingen estimert til over 400.000 dollar.

Artikkeltags