Skal det være en bok?

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: Hun var egentlig på vei fra tannlegen og tilbake på jobb. Men det var før Merete Bjørnson så at hele Ypsilon-brua var pyntet med bøker.

Bøker er moro, synes Bjørnson. Hun er kommet midtveis over brua før hun oppdager at det flagrer i tre hundre bøker langs rekkverket på begge sider. På coveret på dem alle sammen står det «Denne boka er en gave til deg fra Litteraturuka i Drammen».

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Knyt løs

– Næh! Så gøy dette var, sier hun og smiler, mens hun prøver å knyte løs en bok som virker interessant. Ti meter tidligere har hun tatt med seg en bok av Tor Åge Bringsværd.

– «Veiene» av Per Bjørnar Grande. Ikke hørt om den. Men det er gøy å prøve noe nytt, mener hun.


Det er akkurat det Lena Hillestad, prosjektleder for Litteraturuka i Drammen 2010, hadde håpet at forbipasserende skulle tenke.

LES OGSÅ: Skal fylle byen med poesi

Overraskelser

– Noen stopper opp og leser bak på boken før de bestemmer seg – andre plukker en tilfeldig bok og satser på overraskelsen. Uansett håper jeg folk får en god leseropplevelse, sier hun, og konstaterer fornøyd at det begynner å flokke seg av leserhungrige Drammensere oppe på brua.

Nå gleder hun seg til selve oppstarten av Litteraturuka på mandag.


– Folk skal merke at det er Litteraturuka, enten de sitter på bussen, på toget eller er ute og handler. Det skal skje noe over hele byen, så det er bare å glede seg.

HER FINNER DU ÅRETS PROGRAM

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags