Stjerne på sykehus

Den tidligere profesjonelle skateren Adil Dyani opplevde et ublidt møte med betongen som resulterte i en punktert lunge og fem brukne ribbein. Her trener han et par timer før konkurransen braket løs. Men Dyani er kjempefornøyd med konkurransen. – Arrangementet var kjempebra, slik det alltid er når det skjer ting i Drammen, sier han.

Den tidligere profesjonelle skateren Adil Dyani opplevde et ublidt møte med betongen som resulterte i en punktert lunge og fem brukne ribbein. Her trener han et par timer før konkurransen braket løs. Men Dyani er kjempefornøyd med konkurransen. – Arrangementet var kjempebra, slik det alltid er når det skjer ting i Drammen, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Et brutalt fall på betongen i Drammen resulterte i en punktert lunge og fem brukne ribbein.

DEL

Drammen: Men Adil Dyani roser helgens arrangement, selv om det endte i en sykehusseng.

.– Jeg trodde ikke det skulle være en så «big deal», men så ble det et mareritt, forteller Adil Dyani fra Sykehuset Buskerud.

37-åringen fra Strømmen har vært blant Norges beste skatere i over 20 år. Han har ikke bare vært profesjonell skater i USA, men også vunnet verdensmesterskap og satt verdensrekorder.

Søndag ettermiddag deltok han i bowlkonkurransen under Drammen X-Weekend. Selve konkurransen ble arrangert som en såkalt jam. Dette innebærer at flere skatere er i aksjon samtidig.

SE BILDER:Alt om X-Weekend

Krisestemning

Formatet er svært publikumsvennlig, men fører også til stor risiko for harde sammenstøt mellom utøverne.

Jeg har en lunge som er punktert. Legene sier at jeg har fem brukne ribbein, men jeg tror selv at det bare er snakk om to, sier Dyani. Han falt hardt i betongen da han krasjet med en annen skater. Adil Dyani kom i stor fart, rett etter at han hadde landet en 360 graders rotasjon da sammenstøtet inntraff.

Da han kom seg ut av bowlen trodde han ikke skaden var så alvorlig. Men da han kom seg på sykehuset skjønte han raskt at det hastet.

– Det var litt krisestemning i fire timer. Jeg hadde tre leger som så på meg. Akkurat nå går det bedre, men jeg må vente til den ene lungen fester seg, sier Dyani som likevel roser helgens arrangement.

Skaterne ville ha jam

– Det viktigste her er ikke at jeg har skadet meg. Arrangementet var kjempebra slik det alltid er når det skjer ting i Drammen, forteller skatestjernen. Han synes selv det var fint å ha konkurransen som en jam.

– Ja, det blir sånn «backyard barbecuefeeling». Men det burde kanskje vært litt færre som skatet samtidig. Man så jo at det var noen som ikke fikk gjort så mye.

– Det var kjørerne selv som ville ha konkurransen i et jamformat. Det er vanlig i bowlkonkurranser. Problemet er at mange blir for ivrige og for mange kjører samtidig i bowlen, sier Alexander Olsen, arrangør av Drammen X-Weekend.

Neste år tror han de vil endre arrangementsform.


– Vi vurderer å gå bort fra jamformatet neste år.  

SE VIDEO: 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags