Vestavind i Engene

Bo Vivike, Kim Hellum og Jørre Kjemperud har kjøpt Engene 12, to hus bortenfor den nå avlyste gogo-baren. Alt interiør i første og dels annen etasje er revet, og lokalene som opprinnelig var kino skal på ny pusses opp til nattklubb.

Bo Vivike, Kim Hellum og Jørre Kjemperud har kjøpt Engene 12, to hus bortenfor den nå avlyste gogo-baren. Alt interiør i første og dels annen etasje er revet, og lokalene som opprinnelig var kino skal på ny pusses opp til nattklubb. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med cv-en full av sandvolley og in-steder på Oslo vest, vil ny trio lage nattklubb i Engene. På byen i Drammen har de knapt vært, men kjenner følelsen av å bli silt vekk i døra.

DEL

DRAMMEN: – Gata har vært flott, men litt mørk i det siste. Ved å lage et veldrevet sted vil vi være med å høyne standarden her, sier Jørre Kjemperud (44), som mener han og broren Kim Hellum (37) har funnet «de beste av de beste» til det. Sandvolleyspillerne fra Vikersund har vist Oslos hotshotdriftere veien til Drammen.

Utestedene BAR, La Belle Sole og Sollihagen har en etter en blitt honningkrukker for velkledde unge voksne med Bo Vivike, Jørn Morten Grønneberg og Karl Martin Hellström i kulissene.

Stjernelaget ønsker å åpne til Elvefestivalen, men innser at september lyder mer realistisk. Skjenkebevillingen regner de som et tidsspørsmål. Drammens Tidende har skrevet mye om de siste års dragkamper om Engene, som midlertidig har tømt gata for utestedene den har vært kjent for.

– Vi har kjøpt gården med tanke på å være med noen år, sier Bo Vivike (39), og viser til at også Falk/Skarra-kvartalet vis-à-vis har nye eiere med store planer.

LES OGSÅ: Gir opp gogo-bar i Drammen

Siler fra bunnen

I det strippede lokalet skimter vi scenen et kjent element. Her skal det være store og små liveopptredener, og galleriet oppe blir en «lounge» for engere forsamlinger. Målet er unge voksne over 26 år.

– Atmosfæren skal være eksklusiv, uten å være ekskluderende. Men vi vil «treate» de beste gjestene, sier Vivike.

Når vi spør vestkanteksperten om Drammens uteliv ligner vest- eller østkant-Oslo mest, går fire håndflater avvæpnende i været.

– Det er det litt farlig å svare på. Hvis konseptet er bra nok, treffer det, parerer Kjemperud for Vivike.

Men blir det Aass-øl i kranene?

– Vår gruppe har en avtale med Ringnes, så det blir et økonomisk aspekt. Men av lojalitet og respekt vil vi ha Aass-produkter, lover Vivike.

BAR-kjeden har store lokaler for mat, drinker og dans, men Engene er ikke riktig sted for en restaurant ennå, mener gutta. Foreløpig navn på stedet er Klubbteateret. Mens BAR har rom for mange, er La Belle Sole på Solli plass kjent for køer og siling i døra.

– Vi siler fra bunnen, folk som er kledd eller oppfører seg dårlig. Vi plukker ikke ut de kuleste, sier Vivike.

Atmosfæren skal være eksklusiv, uten å være ekskluderende. Men vi vil «treate» de beste gjestene

LES OGSÅ: Henriks fikk ikke bevilling, ga opp

LES OGSÅ: Vanskelig å drive utested i Engene

Sorry, guys!

Og nå kommer overraskelsen: Han vet faktisk hvordan det føles. Da han nylig ville sjekke ut klubben The Box i New York, kjent for drøye burlesquedanseshow og rådyre bobler, ble han nektet.

– Vi hadde stått en stund i kø, da vakten bort og sa «Sorry guys, it’s not gonna happen tonight!».

Etter noen strategiske telefoner gikk det bedre kvelden etter. «Tonight it happened!» sa han, som et takk for sist til dørvakta. På vei ut.

– Jeg tok ikke sjansen på å si noe på vei inn, ler Vivike.

LES OGSÅ: Den store utelivsguiden

Møtes av taushet

Eierne ønsker å utvide med en restaurant på sikt, når Engene blir mer etablert, skriver de i søknaden om skjenkebevilling.

Med en totalpakke som består av lounge, bar, nattklubb og underholdningsscene, vil de kunne gå flere av Drammens etablerte vannhull og spisesteder i næringen.

Utestedene Z, Pigen, Jonas B. Gundersen og Oscar’s Bar samler alle sin del av byens uteløver på «30-og-noe» nattetid, og kjenner markedet den nye klubben vil bli en del av godt. Likevel ville ingen av de fungerende ledere og eiere vi snakket med på stedene i går si noe om hvorvidt akkurat disse er den heteste målgruppen for bransjen. De ville heller ikke dele hva de tenker om konkurransen fra den nye gjengen i Engene.

LES OGSÅ: Gold Room ingen gullgruve

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags