DRAMMEN: Torsdag og fredag neste uke skulle publikum kunne oppleve den etter hvert så mye omtalte karikaturutstillingen i Drammens Teater.

Det hele skulle avsluttes på fredag med et seminar om ytringsfrihet og respekt. Blant annet er det kjent at Vebjørn Selbekk er en av personene som vil delta i debatten i Drammen.

Etter et møte med politiet i dag, er det nå klart at utstillingen nå kun vil henge oppe i noen timer på fredag, mellom klokken 14.00 og 20.00.

- Møtet vi hadde med politiet var veldig bra. Men utstillingen blir bare hengende oppe på fredag. I en tidsbegrenset periode noen timer før seminaret, sier Freshteh Halimi, talskvinne for Universal Tolerance (UTO) som står bak utstillingen.

- På grunn av sikkerhetstiltakene?

- Ja.

LES OGSÅ: Dette er den viktigste debatten vi kjenner – Hjelp oss å #byggebruer

Sikkerhet viktig

Universal Tolerance, som ledes av Mohammad Mostafaei har vært tydelige på at de ikke kommer til å vise noen karikaturer av Muhammad.

- Vi vil ikke vise noen Muhammad-karikaturer på utstillingen fordi vi ikke trenger å provosere flere, har Mostafaei tidligere uttalt til Drammens Tidende, og var klar på at samfunnet tvert imot trenger å invitere alle til å tenke, diskutere og vise toleranse.

I dag møtte representanter for UTO og Drammen scener politiet for å diskutere sikkerheten rundt utstillingen. Flere avdelinger fra politiet deltok i møtet, blant annet lokale representanter fra lokalt PST.

- Vi får høre på hva politiet har å si, sier Jan Beckmann fra Drammen scener til Drammens Tidende på vei inn til møtet.

- Sikkerheten er viktig for oss. Derfor ønsker vi en prat med politiet, sier Mostafaei fra UTO.

- Det er ingen grunn til å frykte for sikkerheten. Vi skal ikke være provoserende. Men vi tar dette møtet for sikkerhets skyld, uttalte Halimi, talskvinne for UTO, på vei inn politidørene.

LES OGSÅ: Viskum var først ute med Muhammed-tegninger

- Et gitt sikkerhetsnivå

Og på tross av at man nå kun velger å la karikaturutstillingen henge oppe i noen timer av sikkerhetsårsaker, er Halimi etter møtet fortsatt ikke bekymret for sikkerheten.

- Nei. Politiet har et veldig bra fokus på sikkerheten, og jeg er ikke bekymret. Det virker som om politiet har veldig god oversikt.

- Vi vil ha et gitt sikkerhetsnivå for å få gjennomført utstillingen og seminaret. For vår del handlet tirsdagens møte om å innhente informasjon om selve utstillingen, så vil vi lage en plan ut i fra den informasjonen vi får. Hva den planen konkret går ut på kan vi fortsatt ikke si så mye om, sier Øyvind Aas, sjef på Drammen politistasjon til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Positive til karikaturutstilling