Virtuos med venner i Teateret

TREKKSPILLVIRTUOS: 15. januar inviterer Håvard Svendsrud til sin fjerde konsert i Drammen Teater.

TREKKSPILLVIRTUOS: 15. januar inviterer Håvard Svendsrud til sin fjerde konsert i Drammen Teater.

Trekkspillvirtuosen Håvard Svendsrud tar med seg et knippe musikalske venner og inviterer til konsert i Teateret 15. januar.

DEL

DRAMMEN: For fjerde år på rad drar Håvard Svendsrud i gang trekkspillkonsert i Drammens Teater. Tradisjonen med trekkspillkonsert går helt tilbake til 1913. Etter noen år med opphold, tok virtuosen opp tradisjonen igjen i 2014.

Svendsrud er av landets aller mest aktive trekkspillere, og turnerer med egne konserter både i Norge og utlandet. Han har de siste årene hatt ekstra fokus rettet mot den norske trekkspillhistorien og spilt inn flere CD-er med musikk komponert av norske trekkspillegender.

– Konsertene i Teateret har vært godt besøkt. Og jeg vil si interessen for trekkspillmusikk holder seg på det jevne. Men i år satser vi på publikumsrekord, sier en optimistisk Håvard Svendsrud.

LES OGSÅ: Trekkspill-magikeren

Anerkjente musikere

På programmet står klassisk musikk, trekkspillnostalgi, og musikk av Pietro Frosini. Svendsrud fått med seg anerkjente musikere, samt tre unge trekkspilltalenter fra Buskerud.

Sammen med Svendsrud skal elgitarist Tore-Morten Andreassen Figenschow, gitarist Stein Medby og bassist Sebastian Haugen-Markussen og de unge talentene Anna Ouff Grøthe fra Lier, Mats Fredrik Kollen fra Nedre Eiker og Oskar Svendsrud fra Drammen fylle Teateret med smekre toner.

– Fingschow, Medby og Haugen-Markussen er alle tre musikere fra Nord-Norge. De er dyktige folk, som jeg tidligere har spilt en del sammen med, blant annet i Konserthuset i Oslo, sier Svendsrud og fortsetter.

– Rekrutteringen til trekkspillmusikken er bedre enn det mange tror. Det er mange kulturskoler i landet som har jobbet godt med rekruttering.

LES OGSÅ: Bach på trekkspill sikret NM-gull

– Gror godt i miljøet

– De tre unge som jeg skal ha med, er alle knyttet til Drammensdistriktet, men  spiller andre steder siden det dessverre ikke er noe kulturskoletilbud på trekkspill i Drammen. Det at jeg skal ha med unge herfra, synes jeg er ekstra moro og viser at det gror godt i miljøet, sier Svendsrud.

14 år gamle Anna Ouff Grøthe har vunnet en rekke priser og konkurranser, blant annet NM-titler. Det er fjerde gang hun spiller i Drammens Teater. 12 år gamle Mats Fredrik vant gullmedalje i NM på trekkspill i 2016. Mens 11 år gamle Oskar samme år fikk NM-sølv i klassen underholdningsmusikk sammen med trekkspillorkesteret Junior Fisharmoniske fra Oslo og Bærum.

Siden forrige konsert har moingen Håvard Svendsrud flyttet til Drammen.

– Etter 20 år i Oslo, flyttet vi til Drammen i høst, forteller han.

Konsertsesongen 2017 spilles i gang på Færøyene med solokonsert i Leirvik kirke. 

– På Færøyene får vi prøvekjørt noe av programmet vi skal ha i Teateret, forteller han, og håper at mange tar turen i Drammens teater tredje søndag i januar.

LES OGSÅ: Dette må du huske når du sender opp fyrverkeri

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags