OSLO: Fredag kveld ble det klart hvem som blir de ti Idol-finalistene som er klare for livesendinger på TV 2 fra fredag 5. oktober. I tillegg skal en 11. deltaker stemmes fram av seerne.

Mange ble overrasket over årets nye grep i Idol, hvor man kuttet de direktesendte semifinalene og plukket ti finalister allerede på bootcamp.

Neste overraskelse kom i programmet som ble sendt fredag kveld. Her skulle de 15 gjenværende Idol-deltakerne kjempe om ti finaleplasser, men det ble også kjent at de resterende fem skal gjøre opp om en ellevte og siste plass i finaleheatet.

LES OGSÅ: 50 millioner Facebook-kontoer rammet av sikkerhetssvikt

Vil leve av musikken

Blant de ti heldige som slapp gjennom nåløyet fredag kveld var Zino Mohammad fra Drammen. Hun studerer for tiden til å bli byggingeniør i Ålesund, men hun vil heller leve av musikken framover. Det var bestevenninnen hennes som meldte henne på Idol, og hun bestemte se for å gå på audition for pushe seg selv ut av komfortsonen.

Den pushingen resulterte altså i finaleplass i Idol – og drømmen om å leve av musikken er ett steg nærmere.

Hør hennes vakre opptreden her:

 

I løpet av uka som kommer kan Zino få selskap av nok en finalist fra vårt distrikt. Victoria Rensel (18) fra Spikkestad er nemlig blant de fem som ikke kom rett til finalen, men som kan få hjelp av TV-seerne.

Avsløres onsdag

Fram til lørdag kveld kan nemlig seerne stemme på den kandidaten de helst vil se videre – og kanskje blir det Victoria. Den siste finalisten avsløres i Idol-sendingen på onsdag.

Hun har drømt om å være med i Idol siden hun var seks år gammel, og hun føler seg ikke klar for å forlate drømmen og gå tilbake til hverdagen riktig enda.

– Selv om jeg har gjort en del allerede, føler jeg ikke at jeg er ferdig ennå. Jeg har så mye mer jeg vil vise dere, sier hun til TV2.