Vil vekke folket med musikalsk forestilling

LYDSJEKK: Onsdag er siste dagen før forestilling, og elevene øver for første gang på Drammens Teater.

LYDSJEKK: Onsdag er siste dagen før forestilling, og elevene øver for første gang på Drammens Teater. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

St. Hallvard videregående skole er i gang med sin tradisjonelle produksjon, og er klare til å riste i godfølelsen til drammensfolket.

DEL

DRAMMEN/LIER: Torsdag går teppet opp for to forestillinger av St. Hallvardsproduksjonen «Motion in Emotions». Skolen lager annethvert år en oppsetning i Drammens Teater. Denne gangen med et alvorlig budskap.

LES OGSÅ: Verden rundt for veldedighet

Egoistisk boble

Siden midten av oktober har elever ved musikk- og danselinjen på St. Hallvard jobber med storproduksjonen «Motion in Emotions». Hele 130 elever er involvert i oppsetningen, som skal være en tidsreise fra slutten av 1800-tallet til i dag.

Det er musikklærer Christian Øierud som har satt sammen forestillingen, som til sammen består av 25 numre. Han er også regissør for stykket. Han forteller at forestillingen en ment til å få folk til å tenke over hvordan vi har det i verden i dag.

– Vi lever litt i en egoistisk boble. Vi vil pirke litt i det, sier Øierud, som også understreker at forestillingen også vil være både munter og morsom.

Et underliggende tema er mennesker på flukt, som vil være representert som en koffert på scenen. Forestillingen gir også et tilbakeblikk til 11. september 2001.

– Det kan være litt ekkelt for enkelte. Forhåpentligvis, sier Øierud.

Symbolikken vil imidlertid ikke være overtydelig ifølge musikklæreren, og forestillingen skal både overraske og underholde.

Musikkelev Kevin Johnsen forteller at man må lese litt mellom linjene, samtidig som deler av forestillingen er veldig direkte.

– Den forteller at du må våkne. Det er en advarsel til riket om at man ikke kan sitte på ræva og vente på at noe skal skje, sier han.

Forestillingen er helt strippet for replikker, og det er kun sang og dans som skal formidle det tunge budskapet.

LES OGSÅ: Svensk stjerne har solgt ut Drammens Teater

REGISSØR: Musikklærer Christian Øierud (i midten) står bak forestillingen, og har ansvaret som regissør.

REGISSØR: Musikklærer Christian Øierud (i midten) står bak forestillingen, og har ansvaret som regissør. Foto:

Skolegangens høydepunkt

For de rundt 130 elevene som er fordelt på ulike trinn i musikk- og danselinjen, er dette skolegangens største oppsetning. Elevene har lagt inn mye arbeid, både på skole og fritid, og det gjenstår enda litt før alt klaffer til premieren.

– Vi har øvd veldig mye på å skifte kostymer, ler Julie Kristine Berg, som er en av solistene.

Elevene er involvert i flere aspekter ved oppsetningen, og kostymene har de funnet og sydd om selv. Blant annet har de lånt over 100 korkapper fra menigheter i distriktet.

Flere av elevene forteller at oppsetningen er et høydepunkt ved skolegangen, og at de får innblikk i flere aspekter i en slik produksjon.

– Vi lærer mye av å være i en så stor produksjon. Vi får et godt inntrykk av hvordan det er, sier musikkelev Jonas Christiansen.

Kevin Johnsen forteller at det er en god praktisk erfaring, på en helt annen måte enn den man får ved å øve på skolen.

Begge forestillingene er allerede nesten utsolgt, og elever og lærere går for fullt hus på torsdag.

LES OGSÅ: Snehvit og de sju dverger. Og et festlig speil ...

KLARE FOR SHOWTIME: Musikklærer Christian Øierud sammen med musikkelevene Jonas Christiansen, Eivind Leifsen, Kevin Johnsen og Julie Kristine Berg.

KLARE FOR SHOWTIME: Musikklærer Christian Øierud sammen med musikkelevene Jonas Christiansen, Eivind Leifsen, Kevin Johnsen og Julie Kristine Berg. Foto:

Artikkeltags