1.500 drammensere har avtale med denne legen fredag kveld

Artikkelen er over 1 år gammel

Mye tyder på at dr. Bergland er Drammens mest populære lege. Fredag kveld fyller han Drammens Teater tre ganger med sitt show «Dr. Bergland bryter taushetsplikten».

DEL

DRAMMEN: Han var i norgestoppen i langrenn, jobber som lege – og har kjempesuksess som standupkomiker. Det virker som om alt Jonas Kinge Bergland tar i blir til gull – at han er en sånn skikkelig irriterende flinkis.

– Ja, jeg fremstår nok som skikkelig irriterende. Jeg skjønner hva du mener – jeg liker ikke sånne folk selv. Jeg tror ikke jeg ville like meg selv.

– Sykt bra

Bergland har hjemmekontor i dag. To-tre dager i uka er han fastlege på Bislett i Oslo, og på kveldene får han hovedstadsfolket til å le seg fillete. Det begynte med ti forestillinger i Oslo i februar, men kritikerne trillet stadig flere seksere på terningen – og billettbestillingene rant inn. Fram til mai ble det 56 show, og før han fredag entrer scenen i Drammen, har han lagt bak seg nesten 80 forestillinger.

– Det har gått helt sykt bra. Det er en god følelse.

Og bra gikk også billettsalget i Drammen – så bra gikk det at ett show ble til tre. Alle på samme dag. Nesten 1.500 drammensere har legeavtale med dr. Bergland på fredag.

LES OGSÅ: Nå gjøgler de julen inn igjen

Alt skal være 100 prosent

Jonas Bergland lover at han skal gi alle valuta for pengene. Han trener hver dag, og er i toppform. Målet er at alle de tre forestillingene skal være like bra.

– Jeg er veldig perfeksjonist. Alt skal være 100 prosent. Fysisk sett er ikke tre forestillinger noe problem – jeg går jo bare litt fram og tilbake på scenen. Men det kan være krevende å holde på konsentrasjonen. Selv om jeg har spilt showet mange ganger, og ordene kan gå på autopilot, så er det viktig å holde konsentrasjonen oppe slik at det blir et engasjerende show.

LES OGSÅ: Ekstraforestilling med Herodes Falsk

Ikke sympatisk

Med en jobb som lege er det naturlig at det blir en del helserelaterte temaer. Bergland er blant annet kjent for å harselere en del med alternativmedisin, dietter, vaksine og ikke minst Snåsamannen.

– Jeg fremstår nok ikke som særlig sympatisk i alternativbransjen. Det er definitivt en del alvor i humoren. Jeg vet jo at jeg har rett – og bruker scenen og humoren til å rette et kritisk søkelys på en del av det som skjer i alternativbransjen.

– Jeg har respekt for den menneskelige delen – det at man har tid til å være et medmenneske og bryr seg om andre. Det er den økonomiske delen av bransjen jeg er kritisk til. At folk bruker pengene sine på ting som ikke virker. Jeg ser på det som mitt samfunnsoppdrag.

Vil ut i verden

Bergland vet ikke helt hvor lenge showet hans lever. Etter suksessen i Oslo står resten av landet for tur, og det meldes om stappfulle hus. Også i Trondheim må de ty til tre forestillinger om dagen for at alle «pasientene» skal få sine tilmålte minutter hos legen. Men legegjerningen – den vender han ikke ryggen.

– Jeg har en søknad inne hos Leger Uten Grenser, og vil gjerne jobbe med dem ute i verden. Men det er ikke lett å få jobb der, jeg må blant annet lære meg fransk først.

Men siden det meste ser ut til å være mulig for den langrennsløpende legekomikeren, så faller nok de brikkene på plass og ...

Artikkeltags